FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 17. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Nogometaši Češke i Grčke prošli su u četvrtfinale EURA iz skupine A, dok su otpali Rusija i domaćin Poljska. U zadnjem kolu Grčka je slavila protiv Rusije s 1:0, dok su istim rezultatom Česi slavili protiv Poljaka.

Česi su prvi s šest bodova, a Grčka i Rusija imaju po 4 boda, no Grci prolaze dalje jer su pobijedili u međusobnom dvoboju. Poljska je ostala na dva boda. Češka će kao pobjednik skupine u četvrtfinalu 21. lipnja u Varšavi igrati protiv drugoplasiranog iz skupine B, dok Grčka kao drugoplasirana 22. lipnja u Gdanjsku igra s prvakom skupine B.

1. ČEŠKA * 3 2 0 1 4:5 6

2. GRČKA * 3 1 1 1 3:3 4

3. Rusija 3 1 1 1 5:3 4

4. Poljska 3 0 2 1 2:3 2

VARŠAVA

U dvoboju 3. kola A skupine EURA u Varšavi su nogometaši Grčke svladali Rusiju s 1:0 (1:0). Grčka se plasirala u četvrtfinale EURA, dok je Rusija otpala.

Pred 52.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu sudio je Jonas Eriksson iz Švedske.

Strijelac: 1:0 Giorgos Karagounis (45+2)

WROCLAW

U susretu 3. kola A skupine EURA u Wroclawu su nogometaši Češke svladali Poljsku s 1:0 (0:0). Češka se plasirala u četvrtfinale EURA, dok je domaćin Poljska otpala. Pred 42.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Craig Thomson iz Škotske.

Strijelac: 1:0 Petr Jiraček (72)

WARKA

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić sinoć je dobio temperaturu i njegov nastup protiv Španjolske je pod znakom pitanja.Jelavić se jučer pojavio na redovitoj novinarskoj konferenciji u Warki, bio je sjajno raspoložen, no poslijepodne je osjetio kako nešto nije uredu. Liječnička služba mu je izmjerila temperaturu 37.5 stupnjeva zbog čega je napadač Evertona propustio trening.Bez obzira na njegovu temperaturu bilo je upitno hoće li Jelavić otvoriti utakmicu sa svjetskim i europskim prvacima. Izbornik Slaven Bilić je, naime na posljednjem trenmingu prije puta u Gdanjsk uvježbavao formaciju 4-2-3-1 ili 4-5-1 sa zgusnutom veznom linijom i jednim napadačem Mariom Mandžukićem. U toj formaciji u momčad bi uskočio Domagoj Vida na desnom beku, dok bi Darijo Srna bio prebačen u veznu liniju. Vedran Ćorluka i Gordon Schildenfeld bili bi i dalje na stoperskim pozicijama, a Ivan Strinić na lijevom beku.Osim Srne na sredini terena bi igrali i Rakitić, Vukojević, Modrić, te Pranjić umjesto Perišića.Hrvatska reprezentacija kreće u Gdanjsk danas ujutro u devet sati letom iz Varšave.

WROCLAW

Pet je poljskih navijača uhićeno u izgredima koji su uslijedili u središtu Wroclawa nakon ispadanja Poljske od Češke (0:1) na EURU. Tučnjava je izbila između Poljaka, a policija je morala upotrijebiti suzavac i vodene topove kako bi uspostavila red. Organizatori ističu da se radilo o izoliranome izgredu, te da prije i nakon utakmice u Wroclawu nije bilo navijačkih okršaja, unatoč velikom broju Čeha koji su došli bodriti svoju reprezentaciju. Policija i UEFA su bili u visokom stupnju pripravnosti nakon velikih nereda u Varšavi na utakmici Poljske i Rusije.

ATENA

Stotine tisuća Grka sinoć je izašlo na ulice svojih gradova proslavljajući plasman grčkih nogometaša u četvrtfinale EURA. Glavni grad Atena doslovce je pucao od veselja i sreće, a slavlje je bilo jednako onom prije osam godina kada su Grci senzacionalno osvojili naslov europskih prvaka. Utakmica s Rusijom se gledala na velikim ekranima na atenskim trgovima, a pogodak kapetana Giorgosa Karagounisa u 45. minuti donio je konačno Grcima sojećaj sreće, koji su izgubili u nekoliko godina gospodarskog kolapsa. "Zahvaljujem Bogu što ipak nije zaboravio na nas Grke u ovim strašnim vremenima", kazao je jedan navijač. Euforija je potrajala sve do ranih jutarnjih sati, a glavna jutarnja tema nisu bili današnji izbori, već svakako moguća četvrtfinalna utakmica s Nijemcima.

"Ako ćemo igrati s Njemačkom, bit će to više od utakmice. Vrijeme je da Njemačkoj i Angeli Merkel ipak vratimo dio dugova", prokomentirao je jedan grčki navijač.

VARŠAVA

Francisek Smuda više nije poljski izbornik nakon što je njegva reprezentacija izgubila u Wroclawu od Češke (0:1) i ispala iz daljnjeg natjecanja na EURU. Smuda nije izrijekom dao ostavku, ali je novinarima kazao da neće produžiti ugovor s Poljskim nogometnim savezom, koji istječe po završetku EURA. Poljski mediji nisu mu bili naklonjeni od samog početka, iako nije izgubio u prve dvije utakmice s Grcima i Rusima, a sada je sasvim izvjesno sa Smuda odlazi zbog poraza sa Česima i zadnjeg mjesta u skupini.

"Izgubili smo jer smo bili presigurni u pobjedu.Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko dobrih prilika, ali nismo ih iskoristili i na kraju smo izgubili utakmicu. Ostavku neću dati jer mi ionako istječe ugovor", rekao je Smuda.

PRAG

Česki tisak pun je hvale za svoju reprezentaciju koja je pobjedom nad Poljskom (1:0) otišla u četvrtfinale EURA, ali i priznaju da je nakon početnog poraza od Rusa (1:4) to malo tko očekivao.

"Prošli smo", u naslovu je tabloida Bleska, a tekstu stoji činjenica da su Čehe gotovo svi prekrižili nakon početne katastrofe protiv Rusa, a sada je Češka osvojila prvo mjesto, dok rusija nije ni prošla dalje.

"Fantastično! Jiraček nas je odveo u četvrtfinale", donosi dnevnik Sport. "Česi su bili bolji, vještiji i brži od Poljaka, te smo zasluženo u četvrtfinalu". "Da se računa glasna podrška navijača Poljaci bi već odavno bili u četvrtfinalu, no na terenu su bolji bili Česi", kaže Lidove noviny, koje zaključuju da su "Česi na ovom EURU poput Feniksa".

MADRID

Real Valladolid se nakon dvije godine vratio u Primeru nakon što su u uzvratnom susretu doigravanja odigrali kod kuće 1:1 s Alcorconom i sačuvali pobjedu (1:0) iz prve utakmice u Madridu. Valladolid je iz Primere ispao 2010., a sada se vraća nakon naporne sezone, u kojoj su nakon 42 kola Druge lige bili treći, te morali igrati još četiri utakmice razigravanja. Iz Druge lige u Primeru ulaze još Deportivo La Coruna i Celta Vigo, a malenom madridskom klubu Alcorconu, koji nikad igrao u Prvoj ligi, i dalje kao najveći uspjeh ostaje izbacivanje Real Madrida u Kupu Kralja 2010.

VARŠAVA

Španjolski veznjak Xavi Hernandez uvjeren je da mogu osvojiti Euro i dodaje da je atmosfera u reprezentaciji na visokom nivou. Odbacio je nagađanja da će Španjolska ići na remi protiv Hrvatske, jer joj je to dovoljno za prolaz u četvrtfinale. "Nećemo ići na remi, jer ne znamo tako igrati. Mi jedino znamo igrati kad je lopta u našem posjedu i kad napadamo. Želimo učiniti nešto veliko, osvojiti Euro, i ja sam optimist, a takva atmosfera vlada i u našoj svlačionici", dodao je.

Također, odbacio je glasine da nije u dobrim odnosima sa vratarom Ikerom Casillasom.

"Casillas je moj suigrač, naše sobe su jedna do druge, a iznad svega je naše prijateljstvo", rekao je Xavi.

Napadač Fernando Torres, koji je Irskoj zabio dva gola, kazao je: "Igramo dobro, puni smo samopouzdanja i osjećamo se jačima nego ikada".

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙