FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 10. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

OSIJEK - Na manifestaciji Dan zdravlja u Osijeku danas su organizatori brojnim programima i športskim aktivnostima željeli potaknuti Osječane na zdrav način života, ističući da je preventiva izuzetno važna u sprečavanju raznih oboljenja. Organizatori manifestacije, koja se održava drugu godinu zaredom, su Grad Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, čiji su predstavnici istaknuli su kako žele da to postane tradicionalna i međunarodna priredba. Na biciklijadi je sudjelovao velik broj građana, a poseban program niza udruga koje se bave promicanjem zdravog načina života održan je u Jegorovoj ulici u središtu grada, koja je bila zatvorena za promet. Voditelj Službe za javno zdravstvo u županijskom Zavodu za javno zdravstvo dr. Tibor Santo istaknuo je kako je preventiva izuzetno važna u sprečavanju raznih oboljenja. Pri tome veliku ulogu ima stil života koji se "mora mijenjati, posebice kada su u pitanju prehrambene navike, pušenje, alkohol i nedovoljno kretanje", rekao je dr. Santo.

ZAGREB - U bijegu od policije koja ga je zatekla tijekom pripreme provale u benzinsku postaju u mjestu Ivanska, jedan je muškarac zadobio teške tjelesne ozljede, nakon što se policajac koji ga je lovio spotaknuo i pao, pri čemu je metak iz njegova službenog pištolja prostrijelio stopalo bjegunca, izvijestio je danas MUP na svojim internet stranicama. Oko 3,40 sati 9. travnja 42-godišnjak i 41-godišnjak pripremali su provalu u benzinsku postaju, pri čemu su ih zatekla dvojica policajaca. Počeli su bježati, a mlađi muškarac je bio vrlo brzo uhićen bez uporabe sredstava prisile. Drugi je pobjegao u sporednu neosvijetljenu ulicu, a policajac koji ga je slijedio više puta mu je zapovijedio da stane te iz službenog pištolja u zrak ispalio dva hitca, kako bi zatražio pomoć od kolege, stoji u obavijesti MUP-a. Trčeći za njime policajac se na nizbrdici sporedne ulice spotaknuo, a prilikom pada došlo je do nehotičnog ispaljenja jednog streljiva iz pištolja kojim je udario o asfalt. Zrno je pogodilo stopalo desne noge bjegunca, koji je potom pronađen i uhićen na obližnjem napuštenom imanju. Zbog teške tjelesne ozljede, prostrijelne rane s frakturom stopala, zadržan je na bolničkom liječenju.

ZAGREB - U Modernoj galeriji danas je zatvorena izložba "Ljubo Babić - Antologija", koju je od otvorenja uoči Božića prošle godine razgledalo 20 tisuća posjetitelja. Ravnateljica Moderne galerije Biserka Rauter Plančić ocijenila je da je tako veliku pozornost, ne samo široke publike nego i stručne javnosti, izložba izazvala zato što je od zadnje Babićeve velike izložbe prošlo više od 35 godina, a predstavljeno je i nekoliko djela koja dosad nisu bila prikazana. Autorica slikarskog dijela izložbe Ivanka Reberski izabrala je Babićeva antologijska djela koja su, po sudu stručne javnosti, i remek djela hrvatskog modernog slikarstva prve polovice 20. stoljeća. To je posvjedočio i znanstveni skup "Ljubo Babić" koji je bio održan u sklopu izložbe, istaknula je Rauter Plančić, napomenuvši kako ta izložba na najbolji mogući način predstavlja svu izvrsnost djela umjetnika koji je nedvojbeno bio epohalna osobnost hrvatske likovne umjetnosti i kulture. Babićeva antologijska izložba obuhvaća 200 djela, a osim slikarstva predstavljeni su njegovi scenografski i grafički opusi, oprema knjiga, plakati, postavi izložaba.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙