FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 9. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

PULA - U istražni centar Županijskog suda u Puli počelo je dovođenje na saslušavanje prvih od petero osumnjičenih za malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina, među kojima je sinoć u policiju privedena i bivša doministrica turizma Vinka Cetinski. Saslušavanje kod istražnog suca ide redom kako su osumnjičeni sinoć privođeni u policiju, rekao je glasnogovornik istarske policijske uprave Valter Opašić. Kriminalističko istraživanje provedeno je temeljem kaznenih prijava oštećenog trgovačkog društva iz Pule nad pet osoba u dobi od 27 do 64 godine s područja Rovinja zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela, priopćila je danas policija ne navodeći imena osumnjičenih niti o kojem je trgovačkom društvu riječ. Uhićene se sumnjiči da su, u ime oštećenog društva, kupovale poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih. Materijalna šteta nanesena trgovačkom društvu procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna.

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva jer smatra da haaškom presudom, kojom je Martić proglašen krivim, nije u cijelosti riješen predmet optužnice toga državnog odvjetništva. Budući da smatra kako se ne radi o presuđenoj stvari, Županijsko državno odvjetništvo je u žalbi predložilo da Vrhovni sud ukine to rješenje izvanraspravnog vijeća Županisjkog suda u Zagrebu. Presudom Haaškog suda nije u cijelosti, ističe se, riješen predmet optužbe iz optužnice. Martića se tereti da je 2. i 3. svibnja 1995. naredio raketiranje Zagreba pri čemu je stradalo sedam civila a istodobno je veći broj građana ozlijeđen te su oštećene brojne zgrade, kulturni i drugi objekti i nastupila je materijalna šteta velikih razmjera.

SISAK - Sinoć oko 23,30 sati u mjestu Donji Vukojevac, Općina Lekenik, uz cestu u odvodnom kanalu pronađeno je mrtvo tijelo 15-godišnjaka iz Donjeg Vukojevca, izvijestila je jutros sisačko-moslavačka policija. Obdukcijom će se utvrditi uzrok smrti, a policija nastavlja s daljnjim istraživanjima te moli građane koji imaju korisne informacije da ih jave policiji.

ZAGREB - Uhvaćen je i treći razbojnik koji je sudjelovao u pljačkama poštara u Klinčaselskoj ulici i poštanskog kombija u Kašini u kojima je s još dvojicom ranije uhvaćenih suradnika opljačkao više od 750 tisuća kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Osumnjičenog 28-godišnjaka i njegovu dvojicu prijatelja u dobi od 22 i 35-godina policija tereti za oružani prepad na poštara u Klinčaselskoj ulici 20. siječnja kada su odnijeli 35 tisuća kuna te pljačku oko 730 tisuća kuna iz poštanskog kombija ispred poštanskog ureda u Kašini 10. ožujka. Tada su dvojica razbojnika u bijegu od policije automobilom izgurali s ceste policijsku ophodnju pri čemu su dvojica policajaca lakše ozlijeđena. Tri dana kasnije dvojica razbojnika su uhvaćena, a ovih dana je uhićen i posljednji sudionik pljački.

PULA - Tridesetgodišnji Puljanin sinoć je u Parku Grada Graza pucao pištoljem sebi u glavu. Očevidom je utvrđeno kako je riječ o pokušaju samoubojstva, potvrdio je danas glasnogovornik istarske policije, dodavši da je s teškom ozljedom glave prevezen u pulsku Opću bolnicu te da se nalazi na Odjelu anestezije i reanimacije. Motivi pokušaja samoubojstva zasad nisu poznati.

ZAGREB - Trogodišnje dijete i još dva putnika ZET-ovog autobusa ozlijeđeni su danas prilikom naglog kočenja autobusa radi izbjegavanja biciklista na križanju Zagrebačke avenije i Rudeške ulice, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Prilikom naglog kočenja autobusa oko 10,50 sati više putnika je palo. Dijete je s lakšim ozljedama prevezeno u Kliniku za dječje bolesti, a dva putnika u bolnicu Sestara milosrdnica. U policiji ne znaju o kakvim ozljedama je riječ.

ZAGREB - U Kaštelanskom zaljevu noćas u 2,55 sati su se sudarile jahta i ribarica, pri čemu je ribarica oštećena, ali nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U ribaricu s tri člana posade udarila je jahta na kojoj su ruski državljani. Ribarica je oštećena, međutim nije bilo prodora mora u plovilo jer je rupa koja je nastala uslijed udara bila iznad razine mora.

ZAGREB - U odnosu prema prošloj školskoj godini, u školskoj godini 2010./2011. povećao se i broj djece i broj ustanova koje ostvaruju programe predškolskog odgoja. Tako je ukupan broj ustanova porastao za 3,5 posto u odnosu prema prošloj godini, a broj djece povećao se za 3,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U Hrvatskoj je, po podacima DZS-a, na početku školske 2010./2011. godine bilo 1495 ustanova koje su ostvarivale programe predškolskog odgoja i naobrazbe, među kojima 1323 dječja vrtića i 172 druge pravne osobe - osnovne škole, igraonice u knjižnici ili druge ustanove. Nekim od programa predškolskog odgoja i naobrazbe bilo je obuhvaćeno 125.166 djece, među kojima je bilo 48 posto djevojčica.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙