FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti u 4,30 sati:

ZAGREB - Član Uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoje Perharić izjavio je da će elektrana biti sposobna za uključivanje na elektroenergetski sustav tijekom noći. Tijekom dana izvršena su sva propisima definirana nadzorna testiranja, kao i provjera funkcionalnosti opreme i sistema, kazao je sinoć Perharić u Dnevniku 3 HTV-a. "Trenutno je elektrana na pogonskim parametrima i bit će sposobna za uključene. Kontaktirani su dispečeri oba sustava, i Slovenije i Hrvatske, i najavljena im je mogućnost uključivanja elektrane tijekom noći, kazao je Perharić. Napomenuo je kako će uključivanje ovisiti o tome hoće li sustav moći primiti tu energiju, a o čemu će izvijestiti dispečerski centri iz Hrvatske i Slovenije. Do automatske obustave rada NE Krško došlo je 23. ožujka zbog iznenadnog isključenja 380-kilovoltnog dalekovoda prema Zagrebu.

ZAGREB - Uprava Ine – Industrija nafte, d.d. imenovala je Želimira Šikonju vršiteljem dužnosti izvršnog direktora istraživanja i proizvodnje na privremeno razdoblje u trajanju od 30 dana odnosno do daljnje odluke, priopćeno je sinoć iz Ine. Uprava je također ovlastila predsjednika Uprave za nadzor nad sektorima direktno podređenima glavnom izvršnom direktoru kompanije također u privremenom razdoblju od 30 dana, navodi se u priopćenju i dodaje da su te odluke isključivo privremenog karaktera donesene s ciljem osiguranja nesmetanog poslovanja kompanije te ne predstavljaju dugoročno rješenje. Na kraju priopćenja izražava se nada da će se u okviru postupka koji je u tijeku dokazati neutemeljenost navoda protiv Bojana Milkovića, koji je obnašao dužnost glavnog izvršnog direktora Ine. Bojan Milković je u istražnom zatvoru nakon što je protiv njega USKOK otvorio istragu tereteći ga za primanje mita.

ZAGREB - Knjiga američkog rabina Jacoba Neusnera "Rabin razgovara s Isusom" predstavljena je sinoć u Židovskoj općini u Zagrebu. Temeljeći se na Matejevu evanđelju, u knjizi je prikazan zamišljeni susret između rabina i Isusa, te njihov pokušaj da u otvorenom i tolerantnom dijalogu rasvijetle različitosti u nekim temeljnim vjerskim pitanjima. O knjizi su govorili profesor biblijskih znanosti Adalbert Rebić i rabin Židovske općine Zagreb Luciano Moše Prelević. U knjizi su rasvijetljeni razlozi zašto kršćani vjeruju u Krista i nadnaravno Kraljevstvo Božje, a Židovi u Toru i kraljevstvo svećenika i naroda na zemlji, napomenuo je Rebić te istaknuo da je Neusner otvorio novi put međureligijskoga dijaloga između Židova i kršćana ali istaknuo i razlike između dviju vjera. Rabin Moše Prelević smatra kako je Neusner pažljiv te dijalog nastoji voditi tako da nikoga ne uvrijedi. Njegova je poruka da Židovi budu bolji Židovi, a kršćani bolji kršćani, rekao je.

ZAGREB - Na dobrotvornom "Koncertu za život", održanom u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u znak sjećanja na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, Zagrebačka filharmonija izvela je u "Carminu Buranu", antologijsko ostvarenje njemačkog skladatelja Carla Orffa. Taj treći po redu "Koncert za život" održan je u organizaciji Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina te pod visokim pokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednika Republike Ive Josipovića. Sve karte za večerašnji koncert su prodane a prihod od ulaznica namijenjen je Zakladi Ana Rukavina s ciljem prikupljanja sredstava za HLA tipizaciju uzoraka krvi potencijalnih darivatelja, te edukacije o važnosti doniranja koštane srži i matičnih stanica.

RIJEKA - U pogonu tvrtke Pletenina Iris u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu nedaleko od Rijeke sinoć u 18,50 došlo je do eksplozije stroja za peglanje pri čemu je smrtno je stradala žena (1960.) iz Rijeke, doznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske. Očevid na mjestu nesreće nastavit će se tijekom jutra, naveli su iz policije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙