FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 6. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

PRKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković rekao je danas kako je istraga poslovanja riječke poslovnice Croatia osiguranja "samo još jedan dokaz da u Hrvatskoj nema više nedodirljivijih i da svi oni koji se bave bilo kakvim kažnjivim djelatnostima za to trebaju odgovarati". "Držim da je to velika vrijednost današnjeg trenutaka u Hrvatskoj. To je u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije i tim će se smjerom nastaviti i dalje", kazao je Čobanković odgovarajući na pitanje o slučaju riječke podružnice Croatia osiguranja u kojoj se vodi istraga zbog sumnje u kriminal. Upitan da komentira tvrdnju da se Hrvatska po broju nezaposlenih nalazi na drugom mjestu u svijetu, a koju su objavili neki mediji pozivajući se na UN-ovo izvješće, Čobanković je rekao kako treba vidjeti na koji način i na kojim principima je UN mjerio nezaposlenost. "Kada bi se mjerila nezaposlenost po anketnoj stopi, onda Hrvatska sigurno ne bi bila na tome mjestu. Anketna stopa nezaposlenosti, po kojoj nezaposlenost mjere sve europske zemlje, u Hrvatskoj bi iznosila između 11 i 12 posto. Kada bi se taj postotak uvažavao, Hrvatska bi znatno drugačije stajala", ocijenio je.

DUBROVNIK - Spuštanjem barjaka s Orlandova stupa s likom dubrovačkog nebeskog zaštitnika uz zvuke svečeve himne u Dubrovniku je danas završena 1039. Festa sv. Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika. Uz brojne okupljene građane zatvaranje Feste uveličali su Gradska glazba Dubrovnik, Dubrovački trombunjeri, barjaci svih gradskih župa, festanjuli, a sve okupljene pozdravio je i zahvalio rektor crkve sv. Vlaha u Dubrovniku msgr. Toma Lučić. Zatvaranju Feste prethodila je misa u crkvi sv. Vlaha na Gorici koju je predvodio zadarski nadbiskup i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons.Želimir Puljić. Tom prigodom on je i blagoslovio obnovljenu crkvu i oltar. Najstarija crkva posvećena sv. Vlahu na Gorici spominje se još 1255. godine, temeljito je obnovljena prvi put 1856., a stradala je 1944. te u Domovinskom ratu. Stoga je Društvo prijatelja dubrovačke starine ponovno 2009. započelo sanaciju koja je završena neposredno pred ovogodišnju Festu.

SPLIT - Policija je podnijela kaznene prijave protiv osam osoba koje se sumnjiči da su otuđili više desetaka tona željeza iz Brodotrogira te veću količinu električnih kabela iz hidrotunela na Čiovu, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 1,3 milijuna kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatsinska policija. Policijskom istragom je ustanovljeno da su četvorica osumnjičenika u razdoblju od 22 prosinca prošle do 31. siječnja ove godine iz hidrotunela na Čiovu otuđili električnih klabela vrijednosti oko milijun kuna. Također je ustanovljeno da su dvojica iz te skupine skupa s još četvoricom drugih osumnjičenika u razdoblju od 23. prosinca prošle do 10. siječnja ove godine iz Brodotrogira otuđili više desetaka tona željeza i 30 komada čeličnih utega u vrijednosti od oko 300.000 kuna. Petorica od osam kazneno prijavljenih osumnjičenika jučer su privedena istražnom županijskom sucu, koji ih je, prema neslužbenim informacijama, nakon ispitivanja pustio. Prilikom krađe više desetaka tona željeza te čeličnih utega iz Brodotrogira, prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni su rabili i ronilačku opremu. Ukradenu robu ova je skupina prodavala na otpadu kao sirovinu.

SPLIT - Dva su požara danas nešto prije podne izbila na području Splitsko-dalmatinske županije. Na brdu Moseć na nepristupačnom terenu površine oko 30 hektara vatra je zahvatila hrastovu šumu, nisko raslone i makiju a u njenom gašenju sudjeluje 16 vatrogasaca iz Muća, dva vozila te jedan kanader, prioćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Na području Prugovo, površine oko dva hektara, požar je zhavatio nisko raslinje i hrastovinu, a u njegovu gašenju sudjeluju Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagvora i Klis sa devet gasitelja i dva vozial. U gašenje ovog požara uključio se i jedan air tratctor, priopćio je DUZS.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙