FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 8. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Mirjani Sanader, supruzi bivšeg premijera banka nije željela isplatiti posljednje dvije plaće zbog sudske blokade računa, doznaje se od obrane bivšeg premijera koja je najavila će zbog toga idućeg tjedna prosvjedovati kod "mjerodavnih tijela", jer to smatra kršenjem ljudskih prava i protuustavnom mjerom. Jedan od Sanaderovih branitelja, odvjetnik Goran Suić Hini je danas kazao da je po posljednjim informacijama banka Mirjani Sanader odobrila otvaranje novoga tekućeg računa na koji će ubuduće "sjedati" plaća pa se problem na taj način riješio. Po njegovom mišljenju, sudska privremena mjera blokade računa ne bi se smjela odnositi na redovita primanja. Suić je rekao i da obrana još nije dobila nikakav odgovor od USKOK-a na zahtjev za uvid u spis, pa su uputili požurnicu. Dodao je da nisu dobili ni odgovor na žalbu na zapljenu umjetnina iz vile Sanaderovih u Kozarčevoj ulici.

NAŠICE - U mjestu Valenovcu kod Našica, na lokalnoj cesti, sinoć je za sada nepoznati vozač s nepoznatim vozilom naletio na 61-godišnjeg pješaka iz Valenovaca koji je smrtno stradao, a nesavjesni je vozač pobjegao s mjesta nesreće, izvijestila je danas osječko-baranjska policija. Pješak je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće, a vozač mu nije pružio pomoć niti je zvao policiju, navodi se u priopćenju. Policija intenzivno traga za počiniteljem toga teškog kaznenog djela, te mole sve eventualne očevidce i građane koji možda nešto znaju da se jave našičkoj policiji.

ZAGREB - Po podatcima Državnog zavoda za statistiku, tijekom 2009. na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj diplomiralo je gotovo 18 posto studenata više nego 2008. Od ukupnoga broja nešto malo više od polovice diplomiralo je po "starom" programu, a po bolonjskom procesu njih gotovo 48 posto. Tijekom 2009. diplomiralo je 30.156 studenata, što je 17,9 posto više u odnosu prema 2008., a među njima bilo je najviše studentica - 58,6 posto, što je, navodi se, stabilan broj i u odnosu prema 2008. Po "starome" studijskom programu diplomiralo je 52,1 posto studenata, a po bolonjskom procesu njih 47,9 posto.

ZAGREB - Akademski stupanj doktora znanosti 2009. godine stekla su 572 kandidata, a tijekom te godine 965 kandidata završilo je poslijediplomski studij po starome ili novome studijskom programu te je steklo akademski stupanj magistra znanosti, magistra ili sveučilišnoga specijalista, podatci su Državnoga zavoda za statistiku Republike Hrvatske. Najveći broj kandidata doktorirao je i završio poslijediplomski studij po starome ili novome studijskom programu na Sveučilištu u Zagrebu - 77,6 posto doktora znanosti te 65,4 posto svih magistara znanosti, magistara i sveučilišnih specijalista. Najveći broj doktorskih disertacija bio je iz područja biomedicine i zdravstva - 22,5 posto, a najveći broj magistarskih, stručnih ili specijalističkih radova bio iz područja društvenih znanosti - 61,6 posto.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙