FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 16. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

SPLIT -Više tisuća Splićana okupilo se danas na prosvjednom skupu u Park-šumi Marjan, tik uz morsku obalu, zatraživši da se na tom mjestu zabrani gradnja bilo kakvih ugostiteljskih objekata, a posebice su usprotivili zamisli da gradonačelnikova supruga na tom mjestu izgradi lokal od 300 metara četvornih. Prosvjed su organizirali udruga "Marjan" i Građanska inicijativa Split, na poticaj Facebookove grupe "za Marjan" u koju se, kako je rečeno, do danas učlanilo oko 2.000 ljudi. Splitski novinar Jurica Pavičić je u ime organizatora pročitao zahtjeve kojima se traži zabrana svake izgradnje na tom zaštićenom području sve dok se ne donese Prostorni plan područja posebnog obilježja. Pavičić je novinarima izjavio kako se u Park šumi Marjan na plaži "Prva voda" planira gradnja ugostiteljskog objekta od 300 metara četvornih površine a čiji je investitor supruga gradonačelnika Keruma. "To je izravan sukob interesa i zloporaba ovlasti, a i uvod u daljnju betonizaciju Marjana“, kazao je Pavičić. Podsjetio je da je GUP donijela bivša vlast u Splitu te ocijenio da planirana gradnja objekta, kojeg je investitor Kerumova supruga, "pokazuje spregu između bivših i sadašnjih političkih elita koje su jedna drugoj radile koncesije a na štetu javnog interesa". Prosvjednici su nosili nekoliko transparenata na kojima je, među ostalim, pisalo "Kerumova krim staza", "Građani Splita za neprobojne granice Marjana", "Ako uništite pluća, ubit će te grad".

DUBROVNIK - Dubrovački branitelji i stradalnici Domovinskog rata okupili su se danas ispred crkve sv. Vlahe te su molitvom i paljenjem svijeća iskazali potporu uhićenom hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi i njegovoj obitelji te svim braniteljima. Istaknuli su da na taj način brane i legitimitet Domovinskog rata. Okupljanje dubrovačkih branitelja, ali i građana Dubrovnika organizirali su predstavnici dubrovačke HVIDRE te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

ZAGREB/HANNOVER - Devet hrvatskih proizvođača parketa predstavlja se na Međunarodnom sajmu podnih obloga "Domotex 2011", koji se održava od 15. do 18. siječnja 2011. u Hannoveru u Njemačkoj. Organizator nastupa hrvatskih tvrtki na jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih sajmova podnih obloga je Hrvatska gospodarska komora (HGK) u suradnji s Upravom za drvnu industriju Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Na površini većoj od 450 četvornih metara svoje proizvode predstavljaju tvrtke: Parketi Požgaj d.o.o, Pan parket d.o.o., Solidum Žužić d.o.o., Spačva d.d., Drvoproizvod d.d., PPS Galeković, Lipa d.o.o., Mopar d.o.o. te Exportdrvo d.d. Pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Rajko Ružička ističe da je njemačko tržište već tradicionalno tržište za hrvatske drvoprerađivače te istaknuo da su hrvatski hrast i proizvodi od njega prepoznati brend i zauzimaju važno mjesto na njemačkom tržištu proizvoda od drva.

GOSPIĆ - Zbog krađe električnog kabela s mrežnog stupa hidroelektrane Grabova Senj jučer je područje grada Senja od 11,50 do 23,30 sati bilo bez struje, izvijestila je danas gospićko-senjska Policijska uprava. Policija traga za još uvijek nepoznatim počiniteljem.

VUKOVAR - U povodu 19. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Osječanin Duško Rudež, poznat i kao čovjek-tuljan, okupao se danas u Dunavu u Vukovaru, spustivši se točno u podne u hladnu rijeku kod Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav. Rudež se u Dunav spustio noseći vijenac na kojem je pisalo „Ne ponovilo se“ odavši time i počast stradanju Vukovara i Vukovaraca u Domovinskom ratu.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙