FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZADAR - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić sinoć je u Zadru predstavljajući mjere gospodarskoga oporavka zemlje rekao da će gospodarski rast biti najmanje šest posto, ako na predstojećim parlamentarnim izborima pobijedi oporbena koalicija. To bi značilo otvaranje na desetke tisuća novih radnih mjesta i lakšu otplatu državnoga duga, dodao je Čačić. Smatra da Hrvatska trenutačno Svjetskoj banci i EU fondovima može ponuditi poslove na četiri područja – u energetici, turizmu, infrastrukturi, s naglaskom na željeznice, te u vodnom gospodarstvu i ekologiji". Odgovarajući na novinarska pitanja, Čačić je ustvrdio da je jedan od gorućih problema Hrvatske korumpirano sudstvo. Zbog takva pravosuđa, smatra Čačić, u USKOK-u treba osnovati poseban odjel za borbu protiv korupcije u sudstvu.

ZAGREB - Hrvatski prijevod knjige "Rabin razgovara s Isusom" američkoga rabina Jacoba Neusnera na sinoćnjem predstavljanju u Zagrebu ocijenjena je važnim doprinosom međureligijskom dijalogu i toleranciji. Temeljeći se na Matejevu evanđelju, u knjizi je prikazan zamišljeni susret između rabina i Isusa, te njihov pokušaj da u otvorenom i tolerantnom dijalogu rasvijetle različitosti u nekim temeljnim vjerskim pitanjima, od poimanja Tore do pitanja blaženstva, Kraljevstva Božjeg i Božjeg utjelovljenja. Neusnerovu knjigu, koju je papa Benedikt XVI. ocijenio "najvažnijom knjigom za židovsko-kršćanski dijalog u zadnjem desetljeću", u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskog pastoralnog instituta predstavili su profesori biblijskih znanosti Adalbert Rebić i Ivan Dugandžić te rabin vjerske zajednice Bet Israel Kotel Da-Don.

ZAGREB - Na sinoćnjem susretu Kršćanskog akademskog kruga, posvećenom sociologu religije Željku Mardešiću, istaknuta je ideja promicanja personaliziranog kršćanstva odvojenog od bilo kakvih ideologijskih i kolektivističkih vizija. Na skupu O duhu i misli vodećeg hrvatskog sociologa religije Željka Mardešića (1933.–2006.) hrvatski intelektualci kršćanske provenijencije, okupljeni u Kršćanskom akademskom krugu, istaknukli su nužnost odvajanja religije od svjetovnosti i povezivanja s društvenim strukturama.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙