FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 23. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i ministar u Vladi Tomislav Ivić odbacio je danas optužbe HDSSB-a istaknuvši da Slavonija i Baranja nisu zapostavljene i da Vlada i dalje provodi različite projekte vezane za navodnjavanje, vodoopskrbu, cestogradnju i ostalo. Bilo bi daleko korisnije da se HDSSB prihvati posla, a ne stalnih kritika, rekao je Ivić na konferenciji za novinare u Osijeku i dodao kako u posljednje dvije godine HDSSB u Slavoniji i Baranji nije pokrenuo ni jedan ključni projekt za razvoj regije.

RIJEKA - Oko stotinu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji okupilo se danas u poslijepodnevnim satima na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci na skupu potpore optuženima hrvatskim generalima i braniteljima, koji se održao pod motom "Stop progonu hrvatskih branitelja!" Izrazili su, među ostalim, podršku Anti Gotovini, Branimiru Glavašu i Tomislavu Merčepu, ali i nedavno uhićenom Tihomiru Purdi te Veljku Mariću. Denis Malnar iz Udruge ratnih veterana – Hrvatski Domobran kazao je da se ne smije praviti razlika između branitelja koji su se borili za čast i spas svoje domovine. Od Vlade i predsjednika Josipovića zatražio je da zauzmu čvršći stav po pitanju zaštite branitelja. "Hrvatske institucije trebaju stati u našu obranu, jednako kao što smo mi u vrijeme rata branili domovinu", istaknuo je.

VIROVITICA - Međunarodni sajam gospodarstva obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2011., koji se od petka održavao u Virovitici, večeras je zatvoren.

U šesnaest godina postojanja Viroexpo je ove godine ostvario nekoliko rekorda. Izlagalo je najviše izlagača do sada - 706 iz rekordnih 19 zemalja. Makedonija je bila zemlja partner. U tri dana održana su brojna predavanja, među ostalim Gospodarski forum na kojemu su sudjelovale tvrtke iz Hrvatske, Slovačke, Srbije, BiH, Mađarske i Makedonije. Govorilo se o mogućnosti dogovora zajedničkog nastupa u zemljama tzv. "trećeg tržišta" (Rusija, Kazahstan, Azerbajdžan), koje ima 800 milijuna stanovnika i s kojim, rečeno je, postoje komplementarne veze. Danas je u sklopu sajma održan skup poljoprivrednih udruga Hrvatske. Predstavnici udruga iz 13 županija kontinentalne Hrvatske pokrenuli su inicijativu za osnivanje Saveza poljoprivrednih organizacija Hrvatske.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙