FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 6. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

VUKOVAR - Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće grada Vukovara od ukupno 32.711, koliko se birača nalazi u biračkom popisu grada Vukovara, do 10 sati izašlo je 2.491 odnosno 7,62 posto birača, potvrđeno je iz Gradskog izbornog povjerenstva. Birališta, njih ukupno 16, otvorena su u 7 sati i do sada nisu zabilježene nepravilnosti u provedbi izbora. Na prijevremenim izborima Vukovarci glasuju za jednu od ukupno 16 kandidacijskih listi. Bira se 25 članova novoga sastava Gradskoga vijeća. Prošli sastav Gradskog vijeća u kojem je SDP imao 13, HDZ 11, SDSS tri i HSP dr. Ante Starčević dva vijećnika, Vlada je raspustila u prosincu prošle godine.

VARAŽDINSKE TOPLICE - Dio vjernika Jakopovca i Kaštelanca, njih dvjestotinjak, nezadovoljnih odlukom varaždinskog biskupa monsinjor Josipa Mrzljaka da se ta dva sela pripoje župi Jalžabet, okupio se danas prijepodne na mirnom prosvjedu ispred župne crkve u Varaždinskim Toplicama. Vjernici, koji su prije dva tjedna prosvjedovali pred varaždinskom katedralom, traže od varaždinskog biskupa da povuče svoju odluku. Pozivaju se na povijesnu činjenicu da već više od petsto godina pripadaju župi Varaždinske Toplice i ne prihvaćaju objašnjenje da je biskupova odluka posljedica želje mnogih vjernika, kaže glasnogovornik nezadovoljnih vjernika Jakopovca i Kaštelanca Josip Družinić. "Danas smo došli ovdje da bismo pokazali kako nas nije niti dvadeset niti četrdeset, već preko dvijestotine, koji smo danas došli pred crkvu i čekamo na novu odluku našeg biskupa", kazao je Družinić.

RIJEKA - U sudaru motocikla i autobusa gradske linije jutros oko 5,10 sati smrtno je stradao motociklist koji je upravljao motorom bez registarskih oznaka, izvijestila je primorsko-goranska policija. Motociklist (36) je, iz neutvrđenih razloga,u riječkoj četvrti Kozala prešao na suprotnu stranu kolnika, izravno se sudario s autobusom „Autotroleja“ te podletio pod njega. Tijelo je radi točnog utvrđivanja uzroka smrti prevezeno na Zavod za sudsku medicinu gdje će biti izvršena obdukcija.

PULA - Dvije su osobe lakše ozlijeđene u požaru koji je sinoć oko 21,40 sati izbio u samačkom hotelu u Kovačićevoj ulici u Puli, izvijestila je danas istarska policija. Po riječima zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića požar je izbio u jednoj od soba samačkog hotela površine 15 četvornih metara, no još uvijek nije utvrđen uzrok. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca s tri vozila, a požar je ugašen 40 minuta nakon ponoći. Tom prigodom lakše su ozlijeđene dvije osobe od kojih je jedna uganula nogu, dok je druga osjetila zdravstvene tegobe zbog udisanja dima. Više o uzroku požara znat će se nakon očevida koji će danas obaviti djelatnici pulske policije te inspektor protupožarne zaštite.

SPLIT - U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u Makarskoj poginuo je J.Š. (26), doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj. Policija je izjavila kako se prometna nesreća dogodila u Vukovarskoj ulici u Makarskoj gdje su se sudarili osobni automobil marke mercedes i motocikl kawasaki. Od teških i po život zadobivenih tjelesnih ozljeda motociklist (26) je preminuo na mjestu događaja. Kako se navodi, do prometne je nesreće došlo kada se mercedes polukružno okretao na cesti ne vidjevši motociklista koji ga je pretjecao, pa se potom zabio u njega. Osim policije očevid na mjestu događaja je obavio i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙