FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

45. obljetnica "Linđa"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 4. prosinca 2010. (Hina) - U povodu 45 godina utemeljenja i rada folklornog ansambala "Linđo" danas je u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održana svečana sjednica.

O radu Linđa govorio je vršitelj dužnosti ravnatelja Miho Kalauz koji je podsjetio kako je prva audicija za Linđo održana još 1964., prvi nastup 1965. u dubrovačkom restoranu "Jadran" a prva turneja 1966. godine u talijanskom gradu Bariju.

Kroz Linđo, kazao je Kalauz, tijekom ovih 45 godina prošlo je 3,5 tisuće članova. Ansambl je nastupio na svim kontinentima i imao preko 200 inozemnih turneja.

Tijekom dosadašnjeg rada samo u sezoni Linđo održi do 120 nastupa, a u zadnjih pet godina dobili su i 300 novih mladih članova.

Na današnjoj sjednici uručene su i zahvalnice dugogodišnjim članovima ansambla, među kojima za 45 godina aktivnog rada zahvalnicu je dobio umjetnički ravnatelj Sulejman Muratović, te dugogodišnji glazbenik i voditelj Đorđe Begu.

Sudionike današnje svečane sjednice pozdravio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je uz ostalo, naglasio kako je "Linđo" tijekom svojeg djelovanja postao jedan od prepoznatljivih institucija grada Dubrovnika.

Program obilježavanja 45. obljetnice osnutka folklornog ansambla nastavit će se večeras svečanim koncertom u dubrovačkoj športskoj dvorani na kojem će nastupiti više od 200 izvođača-plesača, pjevača i glazbenika- svih generacija.

(Hina) xhspa ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙