FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chopinovi dani u Dubrovniku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 19. studenog 2010. (Hina) - Grad Dubrovnik, Dubrovačke knjižnice, Dubrovački simfonijski orkestar i ogranak Matica hrvatske organizirali su kulturni program "Chopinove dane" koji su večeras počeli u Dubrovniku.

Dubrovnik se tim programom uključio u svjetsku proslavu 200. obljetnice rođenja velikoga poljskog skladatelja Frederica Chopina.

Tim povodom večeras je u tvrđavi Revelinu Dubrovački simfonijski orkestar održao koncert pod nazivom "Slavimo Chopina". Orkestrom je ravnao maestro Noorman Widjaja iz Indonezije, a solistica je bila gruzijska pijanistica Ani Takidze, pobjednica natjecanja "Svjatoslav Richter" u Moskvi. Na programu su bili Chopinovi glasovirski koncerti.

Program "Dani Chopina" u Dubrovniku nastavit će se u četvrtak, 25. studenoga, u Narodnoj knjižnici predavanjem "Dubrovnik i Poljaci u 19. i 20. stoljeću".

Tjedan dana poslije Matica hrvatska u istom prostoru organizira Chopinovu večer, a sudjelovat će akademik Luko Paljetak, dramska umjetnica Jasna Jukić i glasoviristica Ivana Jelača.

(Hina) xhspa ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙