FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska plesne skupina Batsheva Dance Company izvela predstvu "Projekt 5"

Autor: mkov
ZAGREB, 21. studenog 2010. (Hina) - Plesna predstava "Projekt 5" izraelskoga autora Ohada Naharina u izvedbi plesne skupine Batsheva Dance Company izvedena je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je u dobrotvorne svrhe.

"Projekt 5" sastoji se od pet kratkih komada, uključivši i noviji Bolero na glazbu Mauricea Ravela, koju je aranžirao Iso Tomita, kao i novi postav Black Milka nastao 1985. godine.

Zagrebačku plesnu izvedbu, u povodu 100. obljetnice osnutka doma zaklade "Lavoslava Schwarza", organizirali su Veleposlanstvo Izraela i Židovska općina Zagreb.

Večerašnjoj plesnoj izvedbi u HNK-u nazočili su i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković te bivši ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac, kao i neki saborski zastupnici.

Skupinu Batsheva Dance Company osnovala je 1964. barunica Batsheva de Rotschild, koja je kao umjetničku savjetnicu angažirala Martu Graham.

Ohada Naharin je rođen 1952. u kibucu Mizar, a 1974. je počeo plesati sa skupinom Batsheva Dance Company. Godine 1990. imenovan je umjetničkim direktorom skupine.

(Hina) xmkov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙