FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Insolventnost članica eurozona teoretski je moguća – njemački ministar

Autor: gple
BERLIN, 1. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Insolventnost članica eurozone teoretski je moguća, kazao je u srijedu njemački ministar gospodarstva, poručivši istodobno njemačkim poreznim obveznicima da neće snositi troškove pomoći protiv svoje volje.

Reagirajući na bojazni da bi pojedine članice eurozone mogle biti prisiljene objaviti moratorij na povrat dugova, ministar Rainer Bruederle ustvrdio je da Portugalu i Španjolskoj pomoć neće biti potrebna.

Insolventnost članica eurozone teoretski je moguća, priznao je njemački ministar, nastojeći istodobno umiriti njemačke porezne obveznike da u takvom slučaju pomoć mora biti jednoglasno odobrena i da se ne bi mogla nametnuti protiv volje Njemačke.

„Naši porezni obveznici neće pristajati na sve što se od njih bude tražilo“, upozorio je Bruederle, aludirajući na dojam u njemačkoj javnosti da Njemačka financira posrnule partnere u eurozoni, prvo kroz pomoć Irskoj a potom i Irskoj.

Bruederle je također naglasio da mehanizam pomoći zaduženim članicama eurozone „ne smije postati mehanizam transfera“ već bi samo trebao „kupiti vrijeme“ za ispravljanje gospodarskih problema.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙