FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Izuzetno je gust promet na autocesti A1 od naplate Lučko prema Karlovcu te se vozi u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet i od Karlovca prema Zagrebu, a na izlazu s autoceste kolona je oko 2 kilometra. Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 32. kilometru autoceste A1, kod odmorišta Draganić. Pojačan je promet i na autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir, Lučko i Buzin, te Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali ( D8) na predjelu Dubac u Dubrovačko- neretvanskoj županiji vozi se jednim kolničkim trakom, naizmjence. Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački. Obilazak za ostala vozila je preko Karina. Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskoga do Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostavna i vozila sa natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog prosvjeda zatvorene su - na autocesti A3 Bregana-Lipovac: ulazak i izlazak na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod), zatim D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima. Na ulazu u granični prijelaz Metković čeka se jedan sat, Pasjaku dva sata, a na Rupi, Kleku i Karasovićima oko 20 minuta. Na izlasku iz graničnog prijelaza Bajakovo čeka se oko 40 min, a jedan kilometar duga je kolona na ulazu iz smjera Srbije, na prijelazu Kaštel na ulazak se čeka oko 20 min čekanja, a na izlazu je kolona oko dva kilometra), kod Macelja se na ulazak čeka oko 15 minuta. Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Pagu, Rabu i Cresu. Trajekti i katamarani plove redovito

ZAGREB - Promjenljivo oblačno i vjetrovito te, osobito na kopnu, osjetno svježije. Mjestimice će još biti kiše, pljuskova i grmljavine, uz manju mogućnost lokalnog olujnog nevremena. Vjetar većinom umjeren, na udare ponegdje jak sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura, do kraja dana proširit će se i na južni dio. Najviša dnevna temperatura na Jadranu i istoku zemlje uglavnom između 26 i 31, drugdje između 20 i 25 stupnjeva Celzijusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙