FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

SARAJEVO - Stručni tim Vijeća ministara BiH, zadužen za ocjenu prihvatljivosti projekta gradnje mosta kopno-Pelješac, predložit će podizanje visine mosta iznad 30 metara kako bi se riješilo pitanje nesmetanog prilaza velikih brodova Neumu, najavio je voditelj ove skupine Kemal Karkin. Karkin je također istaknuo kako je procjena da je konstrukcija mosta kakvu je predložila hrvatska strana dosta kruta pa bi se trebala izmijeniti. Izvješće stručne skupine bit će proslijeđeno Vijeću ministara BiH, a bude li prihvaćeno poslužit će kao osnova za rasprave unutar interresorne međudržavne radne skupine u okviru koje će ministri iz Hrvatske i BiH pripremiti prijedloge konkretnih rješenja za sva postojeća otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje.

ZAGREB - Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj pozdravlja dogovor koji je postignut između ministarstva unutarnjih poslova i kutinskih lokalnih vlasti o uspostavi privremenog prihvatilišta za tražitelje azila, objavljeno je u petak. UNHCR pozdravlja zajedničke napore ministarstva unutarnjih poslova, grada Zagreba i Hrvatskoga Crvenog križa da pronađu odgovarajuće lokacije za takav objekt. UNHCR dodaje da je uspostava prihvatilišta za tražitelje azila predviđena hrvatskim zakonom o azilu, ali je i međunarodna obaveza Hrvatske, kao dio "acquis communautairea" Europske unije.

BANJA LUKA - Veleposlanstvo BiH u Francuskoj je u veljači 2005. godine Marokancu Saidu Atmaniju, koji je prošle srijede uhićen u Sarajevu i istoga dana protjeran u Maroko, po izlasku iz francuskog zatvora gdje je izdržavao kaznu za terorizam, izdalo putni list kojim se potvrđuje njegovo državljanstvo BiH, prenose banjalučke "Nezavisne novine" od petka saznanja iz više izvora Na temelju putnog lista, koji zamjenjuje putovnicu, Atmanija je francuska policija deportirala u BiH, iako mu je državljanstvo oduzeto još u srpnju 2001. godine, piše banjalučki dnevnik. Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) provodi istragu o okolnostima izdavanja putnog lista Atmaniju, a također će istražiti i na temelju čega je ovaj Marokanac, nakon što je u Francuskoj osuđen za terorizam, 1. travnja 2005. godine u sarajevskoj Policijskoj upravi Novi Grad dobio osobnu iskaznicu BiH i vozačku dozvolu.

PEKING - Dva kineska broda potonula su zbog olujnog nevremena u Tajvanskom tjesnacu, uz istočnu obalu Kine, a 57 mornara smatra se nestalima, javila je u petak agencija Xinhua. Prvo je potonuo kineski teretni brod, koji je plovio prema Indoneziji pod panamskom zastavom, nakon što je uradio u greben u blizini otoka Dongjia. Na brodu je bilo 37 mornara. Četvorica su spašena, a za ostalima se još traga. Svega dva sata kasnije u istom je području potonula kineska ribarska brodica s 27 mornara. Trojica su spašena, a sudbina ostalih zasad je nepoznata, javila je Xinhua. Izgledi za preživljavanje u olujnom moru vrlo su maleni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙