FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

TACLOBAN - Oko 200 ljudi najvjerojatnije je smrtno stradalo, a 1.500 ih se smatra nestalima u petak nakon masivnog odrona tla izazvanog vodenim bujicama u središnjem dijelu Filipina, izjavio je dužnosnik Crvenog križa Richard Gordon. Velike količine zemlje i blata gotovo su u potpunosti prekrile mjestašce Guinsaugon, u blizini grada Saint Bernard, na jugu filipinskog otoka Leyte, dodao je Gordon. Prema službenim informacijama lokalnih vlasti, samo su tri kuće u cijelom mjestu ostale uspravne. Desetke drugih zatrpao je odron, uključujući i školu prepunu djece. U Guinsaugonu živi oko 2.500 mještana.

LJUBLJANA - Opća bolnica u Mariboru potvrdila je u petak da je jedan od vatrogasaca koji su početkom tjedna sudjelovali u uklanjanju uginulih labudova sa zamrznute površine rijeke Drave u četvrtak oko 20 sati primljen u bolnicu zbog visoke temperature i znakova gripe. Prava dijagnoza za sada nije poznata, ali su u bolnici zbog velikog interesa javnosti vezanog uz ptičju gripu otkrivenu na labudovima s Drave najavili konferenciju za novinare. Prema bolničkim izvorima, razlog za hospitalizaciju mlađeg muškarca, starog oko 30 godina, bio je, među ostalim, i njegov strah da se zarazio ptičjom gripom. On se nalazi u izolaciji, pri svijesti je i u stabilnom stanju, a preko noći nije otkriveno ništa što bi moglo biti razlog za uznemirenost.

KIŠINJEV - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastao se u petak, drugog dana službenog posjeta Moldaviji, s predsjednikom tamošnjeg parlamenta Marianom Lupuom. Moldavski parlament najviše je političko i zakonodavno tijelu u državi. U njemu sjedi 101 zastupnik, izabran na općim izborima, s mandatom od četiri godine. Sanader će tijekom dana nazočiti hrvatsko-moldavskom gospodarskom forumu u Kišinjevu, a primit će ga i predsjednik države Vladimir Voronjin. Sanader je u četvrtak razgovarao sa svojim domaćinom, moldavskim kolegom Vasileom Tarlevom i tom je prilikom izražena potpora hrvatskoj inicijativi o proširenju CEFTA-e na zemlje u regiji.

GUATEMALA CITY - Posada britanskog trgovačkog broda spasila je sedamdeset sedmoricu brodolomaca iz Ekvadora natiskanih na trošnom tonućem brodu, u međunarodnim vodama u blizini Salvadora, javili su službeni salvadorski izvori. Riječ je o osobama bez dokumenata koji su, po svemu sudeći, putovali u srednju Ameriku, nadajući se da bi potom mogli ući u SAD. Njihov brod počeo je puštati vodu i tonuti. Britanski brod prišao je tonućem i ukrcao 77 brodolomaca, ali točan broj putnika na stradalom brodu nije utvrđen, kao ni zdravstveno stanje spašenih.

PEKING - Trideset i sedam mornara nestalo je nakon potonuća kineskog teretnog broda u jugoistočnim kineskim vodama, objavila je kineska agencija Xinhua. Njihov brod, nakrcan vodenim proizvodima na putu za Indoneziju, udario je sinoć oko 23 sata u greben u blizini otoka Dongjia. Spasilačka akcija pokrenuta je netom nakon havarije, no šanse da ima preživjelih su vrlo male, prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙