FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. veljače 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. veljače 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Žene su spremne zanemariti loš izgled muškaraca ako imaju smisao za humor, pokazuju rezultati istraživanja kanadskih i američkih znanstvenika. Skupini žena pokazane su fotografije dvojice muškaraca sličnog izgleda i biografije koje su oni napisali, s tim da je jedna bila sročena sa smislom za humor, a druga dosta ozbiljno. Ispitanice su pokazale da im je privlačniji muškarac sa smislom za humor. Skupina muških ispitanika nije pokazala značajnu razliku u rezultatima, pa bi se moglo reći da oni ne "opraštaju" mane samo zbog smisla za humor. "Žene odabiru zabavne muškarce usprkos činjenici da te iste ljude karakteriziraju kao manje poštene ili inteligentne", stoji u zaključcima istraživanja objavljenima u časopisu Evolucija i ljudsko ponašanje.

SYDNEY - Predstavnica australske Demokratske stranke predložila je da se u srednje škole uvedu aparati za prodaju prezervativa. "Činjenice su jednostavne: tinejdžeri u srednjoj školi imaju spolne odnose", rekla je Kate Reynolds. "Oni o tome ne govore svojim roditeljima, ali o tome sigurno razgovaraju sa svojim vršnjacima. Ne možemo ih spriječiti da imaju spolne odnose, ali možemo im pomoći u prevenciji spolnih bolesti i neželjenih trudnoća", dodala je ona. Reynolds drži da bi učenici tako lakše dolazili do prezervativa i time smanjili opasnost od širenja spolnih bolesti.

PEKING - Žrtve raspadnutih brakova proslavile su Valentinovo u utorak pokretanjem "kluba rastavljenih" u financijskome središtu Šangaja, objavila je agencija Xinhua. Valentinovo je izabrano za početak rada "jer je sreća pobjeći iz mrtvoga braka", prenijela je Xinhua riječi predsjednika kluba Shua Xina. "Najmanje 135 imućnih žena i muškaraca ušle su u klub (...), a među njima ima i rastavljenih i onih koji tek traže rastavu", rekao je Xina. Klub će pružati savjetničke usluge i organizirati druženja i proslave rastava. Prema statistici ministarstva civilnih poslova u Kini se u 2004. rastalo 1,4 milijuna parova, što je 21,2 posto više nego godinu prije.

KUALA LUMPUR - Chin Kon Shian (35) ovih je dana ipak dobio od svog prijatelja pozivnicu za rođendansku proslavu, ali stigla je sa 20 godina zakašnjenja. Pozivnica iz kolovoza 1986. godine je bila upućena njemu i njegovoj obitelji od prijatelja koji je živio u 150 kilometara udaljenom gradu, piše malezijski list na kineskom jeziku Sin Chew. Njih dvojica i danas su dobri prijatelji, a pitanje jedne rođendanske proslave za koju nije stigla pozivnica nisu spominjali sve dok ovih dana pismo nije stiglo na Chinovu adresu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙