FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

DUBAI - Nakon svih nedaća koje su posljednjih godina zadesile Irak na jugu te zemlje proglašena je i uzbuna zbog otkrića smrtonosnog virusa ptičje gripe, objavila je u četvrtak televizijska postaja Al Arabija. Uzbuna zbog ptičje gripe proglašena je u provinciji Maysan, južno od Bagdada, kako bi se ljude spriječilo da ptice unose i iznose s tog područja. Satelitska TV postaja objavila je izjavu iračkog ministra zdravstva Abdula Mutleba Mohammeda Alija koji je rekao da će zbog prevencije širenja bolesti promet prema toj pokrajini biti ograničen, a perad uništena, no samo na mjestima gdje je zaraza otkrivena.

JERUZALEM - Izrael razmatra zabranu ulaska palestinskim radnicima na njegov teritorij, kao odgovor na prošlomjesečnu pobjedu radikalnog pokreta Hamas na palestinskim izborima, objavio je u četvrtak izraelski vojni radio. Izraelska vlada također planira ukinuti opskrbu palestinskih teritorija električnom energijom. Novi palestinski parlament trebao bi se prvi puta sastati u subotu. Izrael je najavio da je cilj sankcija natjerati Hamas na promjenu politike. Hamas je nakon izborne pobjede 25. siječnja odbio u više navrata zahtjeve da prizna Izrael i odrekne se nasilja.

SEUL - Sjeverna Koreja proslavila je u četvrtak 64. rođendan svog "dragog vođe" Kim Jong-ila novom kritikom američkih "agresora", koji će u slučaju napada biti "uništeni do posljednjeg". Zamjenik predsjednika Vrhovne narodne skupštine sjevernokorejskog parlamenta izjavio je da nuklearna kriza neće biti riješena sve dok Sjedinjene Države nastavljaju voditi zastarjelu politiku protiv Sjeverne Koreje.

BOGOTA - Kolumbijski marksistički pobunjenici ubili su u bombaškom napadu u srijedu šest policajaca koji su osiguravali područje u nacionalnom parku La Macarena, gdje su radnici uništavali nasade koke, izvijestila je policija. Riječ je o drugom takvom napadu od početka vladine akcije "Zelena Kolumbija" čiji je cilj uništavanje nasada zabranjenih biljaka. Tijekom petomjesečne vladine akcije ubijeno je ukupno 12 policajaca. No, do sada nije ozlijeđen niti jedan od 900 radnika civila, koje osigurava oko 1.500 policajaca i vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙