FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 15. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ZAGREB/PESHAWAR - Jedna je osoba poginula, dvadesetak je ozlijeđeno, a prosvjednici su spalili jedan restoran lanca Kentucky Fried Chicken i kino-dvorane u pakistanskome gradu Peshawaru u srijedu, trećeg dana nereda izazvanih europskim objavljivanjem spornih karikatura proroka Muhameda, javljaju agencije. Dok se policija borila protiv nereda u Peshawaru, druge nasilne demonstracije počele su 230 kilometara dalje, u mjestu Tanku gdje se okupilo dvije tisuće ljudi, rekao je predstavnik lokalne policije Attiq Wazir. Ondje su prosvjednici zapalili trideset trgovina koje prodaju CD-e, DVD-e i video-kasete.

MANILA - Šest stotina muslimana u srijedu je demonstriralo u Manili, a pred veleposlanstvom Danske su zapalili danske zastave u znak protesta zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda. Demonstranti su tijekom protesta zapalili danske zastave, a nakon jednog sata su se razišli.

OTTAWA - Kanadski premijer Stephen Harper izrazio je u utorak žaljenje zbog toga što je jedan utjecajni kanadski list objavio sporne karikature proroka Muhameda. Kanadski je premijer također kazao da "kanadska vlada želi da ljudi poštuju vjere i uvjerenja drugih". Konzervativni kanadski list Western Standard objavio je u ponedjeljak karikature proroka Muhameda, koje su izazvale bijes muslimana diljem svijeta. Većina drugih velikih kanadskih listova nije objavila sporne karikature. Dužnosnik Kanadskog islamskog kongresa Mohamed Elmasry najavio je da će tužiti kanadski list zbog poticanja mržnje.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader putuje u četvrtak u dvodnevni službeni posjet Moldaviji tijekom kojeg će se sastati sa svojim domaćinom, predsjednikom moldavske vlade Vasileom Tarlevom i drugim najvišim moldavskim dužnosnicima. Kako se očekuje, razgovori hrvatskog premijera s moldavskim dužnosnicima bit će usredotočeni na mogućnosti unapređenja sveukupnih bilateralnih odnosa kao i na regionalna i globalna pitanja od obostranog interesa. Hrvatska i Moldavija mogle bi intenzivirati suradnju i trgovinske odnose i putem budućeg uključivanja Moldavije u proširenu CEFTA-u, za što se zauzima premijer Sanader, a o čemu će svakako biti riječi na razgovorima u Kišinjevu.

SYDNEY - Nekadašnji zapovjednik srpskih paravojnih snaga Dragan Vasiljković, kojega Hrvatska traži kako bi mu sudila za ratne zločine, protuzakonito je u australskome pritvoru i morao bi biti pušten, rekao je u srijedu pred australskim vrhovnim sudom njegov odvjetnik. Vasiljković je uhićen u siječnju u Australiji i sada u zatvoru u Sydneyu čeka odluku o izručenju. Poznat i kao 'Kapetan Dragan', Vasiljković je optužen za mučenje, ubojstva ili protjerivanje hrvatskih vojnika i civila dok je bio zapovjednik srpskih paravojnih snaga tijekom Domovinskoga rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙