FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 5. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30sati.
ZAGREB, 5. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

KOPENHAGEN - Dansko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u nedjelju svoje državljane da otputuju iz Libanona nakon što su prosvjednici zapalili zgradu u kojoj se nalazi danski konzulat u Bejrutu. "Stanje u Libanonu se u nedjelju razvilo u negativnom smjeru i nije pod kontrolom", piše ministarstvo u koje ne savjetuje svojim državljanima niti putovanja po Libanonu. Prosvjednici su u nedjelju zapalili zgradu u kojoj se nalazi danski konzulat u Bejrutu u znak prosvjeda protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u danskom i tisku drugih europskih zemalja.

SAN JOSE - Stanovnici Kostarike počeli su u nedjelju ujutro glasovanje na izborim na kojima bi trebali izabrati novog predsjednika, a borba se vodi između bivšeg predsjednika, socijaldemokrata Oscara Ariesa i političara lijevog centra Ottona Solisa. Prema ispitivanjima javnog mnijenja najviše izgleda za pobjedu ima Arias koji je već bio na čelu Kostarike od 1986. do 1990. godine. Arias je 1987. dobio Nobelovu nagradu za mir za svoje napore u zaustavljanju građanskih ratova koji su osamdesetih godina prošlog stoljeća bjesnili zemljama Srednje Amerike. Na izborima pravo glasa ima dva i pol milijuna birača, a prvi rezultati očekuju se u nedjelju kasno navečer po lokalnom vremenu.

RIM - Papa Benedikt XVI. je tijekom angelusa u nedjelju ponovno pozvao na zaštitu svakoga ljudskog života. "Svaki ljudski život, kao takav, zaslužuje i zahtijeva da bude uvijek branjen i promaknut", rekao je papa Benedikt XVI. sa svoga prozora na Trgu sv. Petra u povodu obilježavanja Dana života. Benedikt XVI. je podsjetio na encikliku svoga prethodnika Ivana Pavla II. evangelium vitae u kojoj je papa Wojtyla istaknuo kako je obrana života često neprovedena zbog hedonizma tzv. dobrostojećih društava. Na Trgu sv. Petra i ove nedjelje bilo je više desetaka tisuća hodočasnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙