FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Počeo sveučilišni doktorski studij hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Sveučilišni trogodišnji doktorskistudij hrvatske kulture danas je počeo s radom na Filozofskomfakultetu u Zagrebu.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Sveučilišni trogodišnji doktorski studij hrvatske kulture danas je počeo s radom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Voditelj toga novopokrenutoga doktorskog studija Stipe Botica pozdravio je 63 pristupnika, koji su, kako je rekao, na studij pristigli sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije, Hrvatskih studija, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, Ekonomskoga i Arhitektonskog fakulteta te Fakulteta za hotelijerstvo.

Dekan Filozofskoga fakulteta Miljenko Jurković je napomenuo kako je taj studij interdisciplinarnog karaktera.

Pomoćnica ministra kulture Branka Šulc smatra kako će "studij omogućiti planiranje naše kulturne budućnosti". Ovim činom provodite jednu od faza bolonjskoga procesa, dodala je.

Studij hrvatske kulture ustrojen je za stjecanje akademskoga stupnja doktora znanosti hrvatske kulture. Studijem se kandidate osposobljava za znanstvena i stručna istraživanja u području hrvatske kulture.

Pravo na pohađanje poslijediplomskoga studija hrvatske kulture imaju osobe koje su sveučilišni diplomski studij završile iz područja humanističkog i društvenog područja u trajanju od najmanje četiri godine s najmanjim prosjekom od 3,5 ocjena iz stručnih predmeta.

Pravo na upis stječu i pristupnici drugih znanstvenih područja uz dvije preporuke sveučilišnih nastavnika ili znanstvenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙