FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponoć istječe rok za prijedloge kandidata za rektora

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Danas u ponoć istječe rok zadostavu prijedloga kandidata za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebukoje su mogle predložiti sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, a time ćebiti završen i postupak predlaganja kandidata i početi posao Izbornogapovjerenstva.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Danas u ponoć istječe rok za dostavu prijedloga kandidata za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu koje su mogle predložiti sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, a time će biti završen i postupak predlaganja kandidata i početi posao Izbornoga povjerenstva.

Naime, u skladu s uputama za izbor rektora toga najvećeg hrvatskog sveučilišta prijedlog su mogla dati jedno ili više vijeća područja ili najmanje tri fakulteta i tri umjetničke akademije. Izborno će povjerenstvo pak na sjednici 3. veljače pregledati pristigle prijedloge i utvrditi koji od prijedloga ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete, a do 7. veljače objaviti listu predloženika na službenim web stranicama Sveučilišta u Zagrebu te njihove programe rada i stručne životopise.

Tada će biti i službeno poznato jesu li sastavnice Sveučilišta, odnosno fakulteti i akademije predložili nekoga novog kandidata za rektora ili su podržali nekoga od četvero kandidata koje su kandidirala vijeća područja.

Jer, do sada su poznata četiri kandidata za rektora zagrebačkoga Sveučilišta. To su Jasmina Lukač Havranek, dekanica Agronomskoga fakulteta koju je kandidiralo Vijeće biotehničkoga područja, Vjekoslav Jerolimov, sadašnji prorektor za nastavu i studente Sveučilišta i kandidat Vijeća biomedicinskoga područja, Ivan Lovrinović, dekan Ekonomskoga fakulteta kojega je za kandidata izabralo Vijeće društveno-humanističkoga područja, i Aleksa Bjeliš, sadašnji prorektor za znanost i razvoj, kojega su poduprla vijeća tehničkoga i prirodoslovnoga područja.

Svoga kandidata za rektora nije izabralo jedino Vijeće umjetničkoga područja.

I predsjednici vijeća područja trebali su do 31. siječnja predati Izbornom povjerenstvu za izbor rektora zapečaćene omotnice s imenima kandidata za rektora.

Na zajedničkoj sjednici Senata i vijeća područja, koja će se održati u razdoblju između 20. i 24. veljače ove godine, predloženici će predstaviti svoje programe rada, a na zajedničkoj sjednici istih sveučilišnih tijela, koja će se održati između 27. veljače i 11. ožujka, provest će se izbor rektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙