FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen početak studija Konferencijsko prevođenje

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu održanaje danas svečanost početka izvođenja poslijediplomskogaspecijalističkog studija Konferencijsko prevođenja kojemu je ciljobrazovati profesionalne konferencijske prevoditelje.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu održana je danas svečanost početka izvođenja poslijediplomskoga specijalističkog studija Konferencijsko prevođenja kojemu je cilj obrazovati profesionalne konferencijske prevoditelje.

Koordinatorica studija Mirjana Polić Bobić objasnila je da će se na studiju stjecati vještine konsekutivnoga i simultanoga prevođenja te da su poznavanje stranih i materinskoga jezika preduvjeti za upis na studij.

Konferencijski prevoditelji mogu se prijaviti na akreditacijski ispit i ako ga polože ući u bazu podataka EU-a i postati jedan od akreditiranih konferencijskih prevoditelja Europske unije te se pridružiti skupini od 15 simultanih prevoditelja u Hrvatskoj s položenim akreditacijskim ispitom.

Studij je dobio dopusnicu u studenom prošle godine u skladu s načelima Bolonjskoga procesa i Zakona o znanosti i visokom obrazovanju te na njemu sada studira prva generacija polaznika.

Organiziranje studija potaknula je Opća uprava za konferencijsko prevođenje pri Europskoj komisiji, koja je s Upravom za konferencijsko prevođenje pri Europskom parlamentu novčano poduprla taj studij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙