FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aleksu Bjeliša za rektora kandidiralo i Vijeće prirodoslovnoga područja

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Vijeće prirodoslovnoga područjazagrebačkoga Sveučilišta na današnjoj je sjednici tajnim glasovanjemizabralo Aleksu Bjeliša, sadašnjega prorektora za znanost i razvojSveučilišta, kao za kandidata za rektora zagrebačkog Sveučilišta.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Vijeće prirodoslovnoga područja zagrebačkoga Sveučilišta na današnjoj je sjednici tajnim glasovanjem izabralo Aleksu Bjeliša, sadašnjega prorektora za znanost i razvoj Sveučilišta, kao za kandidata za rektora zagrebačkog Sveučilišta.

Aleksu Bjeliša, kao kandidata za rektora, prošloga je petka izabralo i Vijeće tehničkoga područja, pa je tako on sada kandidat dvaju od šest vijeća područja.

Do sada su za rektora zagrebačkog Sveučilišta poznata četiri kandidata.

To su Jasmina Lukač Havranek - dekanica Agronomskoga fakulteta koju je predložilo Vijeće biotehničkoga područja, Vjekoslav Jerolimov - sadašnji prorektor za nastavu i studente Sveučilišta i kandidat Vijeća biomedicinskoga područja te Ivan Lovrinović - dekan Ekonomskoga fakulteta kojega je za kandidata izabralo Vijeće društveno-humanističkoga područja.

Svoga kandidata za rektora nije izabralo jedino Vijeće umjetničkoga područja.

Predsjednici vijeća područja trebaju do 31. siječnja predati Izbornom povjerenstvu za izbor rektora zapečaćene omotnice s imenima kandidata za rektora.

Zadnji dan siječnja je i rok do kada Izbornome povjerenstvu svoje odluke o kandidatima trebaju predati znanstveno-nastavne i umjetničke sastavnice, odnosno fakulteti i umjetničke akademije. Jer, u skladu s Uputama za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu, prijedlog može dati jedno ili više vijeća područja ili najmanje tri fakulteta i tri umjetničke akademije

Izborno će povjerenstvo pak na sjednici 3. veljače pregledati pristigle prijedloge i utvrditi koji od njih ispunjavaju Zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete, a do 7. veljače na web stranicama Sveučilišta objaviti službenu listu predloženika te njihove programe rada i stručne životopise

Na zajedničkoj sjednici Senata i vijeća područja, koja će se održati u razdoblju između 20. i 24. veljače ove godine, predloženici će predstaviti svoje programe rada, a na zajedničkoj sjednici istih sveučilišnih tijela, koja će se održati između 27. veljače i 11. ožujka, provest će se izbor rektora zagrebačkog Sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙