FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promovirana knjiga "Ribarsko pravo Grada Osijeka 1809.-1945."

OSIJEK, 2. veljače 2006. (Hina) - U Osijeku je danas predstavljenaknjiga "Ribarsko pravo Grada Osijeka 1809.-1945.", autora VladimiraZobundžije, člana Osječkog ribolovnog športskog kluba (ORŠK) koji je iizdavač knjige.
OSIJEK, 2. veljače 2006. (Hina) - U Osijeku je danas predstavljena knjiga "Ribarsko pravo Grada Osijeka 1809.-1945.", autora Vladimira Zobundžije, člana Osječkog ribolovnog športskog kluba (ORŠK) koji je i izdavač knjige.

Glavni urednik Ljubo Novoselić, predsjednik ORŠK-a, istaknuo je da je riječ o iznimno vrijednog knjizi za bolje i potpunije sagledavanje tradicije športskog ribolova u Osijeku.

Dodao je kako je to sedma knjiga autora Vladimira Zobundžije koja govori "o Dravi i njezinim pritocima, o Osijeku pripijenom uz obalu Drave, najhirovitije panonske rijeke".

Opisuje ribarenje, ribarski fond, ribolov kao i dugogodišnju "bitku gradske uprave da stekne ribarsko pravo na Dravi". Proučavanjem brojnih povijesnih dokumenata autor je u knjizi prikazao močvarno područje sjeverno od Osijeka, regulacijske radove na Dravi, ribolov krajem 19. stoljeća, "Zakon o ribarstvu na slatkih vodah" iz 1906., te ribarsko pravo po Zakonu o slatkovodnom ribarstvu iz 1937., kazao je Novoselić.

Autor Vladimir Zobundžija objasnio je da "ribarsko pravo obuhvaća stečene povlastice, ali i ukupnost pravila glede ribara, ribarenja i vladanja tim pravom". Kao dugogodišnji osječki sudac autor je objedinio znanje pravne struke i one druge ribičke koje je stjecao čestim boravkom na vodi, istaknuto je na promociji knjige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙