FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Veselo vino" Bučara i Supeka

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga različitih tekstova o vinukoju su priredili Janko Bučar i Tomislav Supek "Veselo vino"predstavljena je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga različitih tekstova o vinu koju su priredili Janko Bučar i Tomislav Supek "Veselo vino" predstavljena je danas u Zagrebu.

O knjizi su govorili publicist Željko Suhadolnik, književnik Ivan Boždar i autori. Tekstove je čitala pjesnikinja Maja Cvek, a tamburaški trio Dar-mar izvodio je skladbe o vinu.

Suhadolnik smatra kako je bit vina sve do danas ostala ista. Onima što s njim umiju vino pričinjava zadovoljstvo i užitak, a drugima donosi privid zadovoljstva i probleme, dodao je.

Boždar je knjigu ocijenio kao "dobroćudni vinski brevijar", a Bučar je podsjetio kako su zbog vina i stari Hrvati "bili skloni podjelama".

"Dijelili su se u tri vinske skupine", rekao je, dodavši kako je "prva pila čisto vino, druga vino s vodom, a treća je vino pila kao vodu. Zbog njih su i zalihe vode na izmaku", dodao je.

U knjizi "Veselo vino" (174 str.) tekstovi su razdijeljeni u 24 poglavlja u kojima književnici, publicisti, diplomati i filozofi pišu svoja zapažanja, anegdote, izreke, poslovice i pjesme o vinu.

Od hrvatskih književnika u knjigu su, uz ine, uvršteni tekstovi Ive Andrića, Zvonimira Baloga, Mirka Bogovića, Dragutina Domjanića, Marina Držića, Ljudevita Gaja, Gustava Krkleca, Miroslava Krleže, Mladena Kušeca, Antuna Gustava Matoša, Ivana Mažuranića, Vesne Parun, Augusta Šenoe i Tina Ujevića.

Knjiga je objavljena u nakladi autora, ilustrirana karikaturama Srećka Puntarića, Otona Reisingera, Davora Štambuka i Ice Voljevice, a predgovor je napisao književnik Hrvoje Hitrec.

Književnik i publicist Janko Bučar (1952.) objavio je više knjige, među kojima i knjigu "Domovinski rat kroz smijeh do suza".

Tomislav Supek (1939.) objavio je satiričnu knjigu "Ozbiljno? Smiješno!".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙