FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Igora Buniča "Partijsko zlato"

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Na predstavljanju hrvatskogaprijevoda knjige Igora Buniča "Partijsko zlato", profesor ZdravkoTomac danas je izjavio kako je nakon čitanja knjige odnio u podrum svaLenjinova djela.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Na predstavljanju hrvatskoga prijevoda knjige Igora Buniča "Partijsko zlato", profesor Zdravko Tomac danas je izjavio kako je nakon čitanja knjige odnio u podrum sva Lenjinova djela.

O knjizi koju je objavila zagrebačka "Detecta" govorili su i admiral Davor Domazet Lošo, povjesničar Zlatko Matijević, urednik Antun Abramović te prevoditelji Đuro Vidmarović i Jelena Zarničaja.

"Knjiga argumentirano pokazuje da su Lenjin i njegovo društvo bili skupina zavjerenika i terorista poslanih da unište Rusiju", ocijenio je Tomac, dodavši kako smo nažalost do danas učili krivotvorenu povijest. Komunizam je bio opaka ideologija koja je mogla zavesti i poštena čovjeka, dodao je.

"Još i danas neki tvrde kako je to bila dobra ideja", izjavio je Tomac, dodavši kako njegove zločine opravdavaju kolateralnom štetom.

"U Hrvatskoj također sve više rehabilitiraju titoizam, čije zločine također opravdavaju", dodao je.

Domazet tvrdi kako je knjiga djelo skupine vrsnih analitičara koju je pojedinac stilski vjerojatno ujednačio. "U njoj je do sada najbolje obrađen plan ideologije zla", rekao je.

Smatra kako taj plan treba onima koji na ovoj zemlji pokušavaju srušiti kraljevstvo Kristova, a na njegovo mjesto "uspostaviti kraljevstvo ljudsko".

Domazet je rekao kako pod krilaticom globalizacije danas "gospodari kaosa" pokušavaju preuzeti izvore pitke vode i golema prostranstva zemlje.

Knjiga je svojevrsna najava povratka Putinove Rusije na svjetsku političku pozornicu, napomenuo je Domazet, dodavši kako Rusiji ni Putin ne može pomoći ako sama ne osvijesti svoj kršćanski pravoslavni identitet.

Zlatko Matijević podsjetio je kako je Rusija pred Prvi svjetski rat 1914. bila zemlja obilja i blagostanja. "Rusija je tih godina na svjetskoj ljestvici proizvođača zauzimala od 3. do 11. mjesta", rekao je, dodavši kako je 1913. bila na prvom mjestu po investicijama u industriji. SSSR je potkraj osamdesetih zauzimao 69. mjesto na ljestvici svjetskih proizvođača, dodao je.

Antun Abramović ustvrdio je kako je Lenjin i sam bio igračka u rukama iluminata Izraela Lazareviča Helphlanda, koji je, kako kaže, osmislio te Lenjina uputio na pljačku ruskoga zlata.

Knjiga "Partijsko zlato" (410 str.) kroz tri dijela analizira upad komunista u Rusiju, sedamdesetogodišnju okupaciju zemlje i bijeg s plijenom što su ga opljačkali.

Prije predstavljanja knjige prikazan je dio dokumentarnoga filma "Rusija koju smo izgubili" redatelja Stanislava Govornikina. U filmu je navedeno kako su komunisti, u građanskom ratu u Rusiji ubili više od 66 milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙