FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin dao upute ministarstvu obrane glede slučaja premlaćivanja vojnika

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putindao je u ponedjeljak u Moskvi na sastanku s članovima vlade nekolikouputa ministarstvu obrane glede slučaja brutalnog premlaćivanjapitomca tenkovske akademije u Čeljabinsku, javili su ruski mediji.
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je u ponedjeljak u Moskvi na sastanku s članovima vlade nekoliko uputa ministarstvu obrane glede slučaja brutalnog premlaćivanja pitomca tenkovske akademije u Čeljabinsku, javili su ruski mediji.

Putin je rekao ministru obrane Sergeju Ivanovu da ponudi svu moguću pomoć uredu glavnog tužitelja koji istražuje taj zločin.

Također je kazao da ministarstvo treba ponuditi pomoć obitelji vojnika, Andreja Sičeva, kako bi se, među ostalim, riješio njihov stambeni problem.

Ruski predsjednik zatražio je od Ivanova da podnese prijedloge pravnog i organizacijskog karaktera za poboljšanje obrazovanja u vojsci i mornarici.

Pitomac tenkovske akademije u ruskoj regiji Čeljabinsk na Uralu, Andrej Sičev, mučen je i pretučen 31. prosinca prošle godine. Nanesene su mu teške ozljede i došlo je do gangrene zbog čega su mu liječnici bili prisiljeni amputirati noge i genitalije. Taj je skandal šokirao rusku javnost.

Ivanov, koji nije znao za taj incident do prošlog tjedna, naredio je u petak provođenje istrage o tome zašto vojni dužnosnici nisu odmah prijavili incident i rekao je da je pritvoreno sedam vojnika. Također je otpustio čelnika tenkovske akademije, koji je optužen za zloupotrebu ovlasti kako bi navodno prikrio zločin.

Sičev je prebačen u bolnicu tek nekoliko dana nakon incidenta, kada je već bio u kritičnom stanju.

Taj je incident, osim što je izazvao veliki bijes ruske javnosti, također naštetio ugledu Ivanova, kojeg se smatralo potencijalnim nasljednikom Putina na izborima 2008.

Skupine za ljudska prava optužuju vojne dužnosnike da provode žestoki bullying kao sredstvo održavanja discipline.

Ruski muškarci u dobi između 18 i 27 godina moraju odslužiti najmanje dvije godine vojnog roka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙