FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadač na moskovsku sinagogu optužen za zločin iz mržnje

MOSKVA, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ruski tužioci objavili su upetak da su protiv muškarca koji je napao vjernike u moskovskojsinagogi podignuli optužnicu za pokušaj ubojstva s rasističkommotivacijom, napad i ponižavanje nacionalnih ili vjerskih skupina.
MOSKVA, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ruski tužioci objavili su u petak da su protiv muškarca koji je napao vjernike u moskovskoj sinagogi podignuli optužnicu za pokušaj ubojstva s rasističkom motivacijom, napad i ponižavanje nacionalnih ili vjerskih skupina.

Aleksandar Kopcev (20) u istrazi je rekao da je taj zločin počinio "iz zavisti prema njima (Židovima), jer oni bolje žive". Istražiteljima je još rekao da je jedan od motiva bila i "moja želja da umrem", kaže se u priopćenju moskovskih tužilaca.

Kopcev je u srijedu na večernjoj molitvi u sinagogi u središtu Moskve izbo osmoricu muškaraca.

U Rusiji živi oko milijun Židova, tvrdi Federacija židovskih zajednica. Ksenofobija jača i zadnjih su godina zabilježene stotine rasističkih napada na imigrante tamnije puti koji dolaze iz nekadašnjih sovjetskih republika središnje Azije i s Kavkaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙