FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel o gospodarstvu na Forumu u Davosu

ŽENEVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel zauzela se u srijedu na Forumu u Davosu za smanjivanjepolitičkih i birokratskih prisila koje opterećuju gospodarstvo, kakobi se Njemačkoj omogućilo da "preuzme svoje odgovornosti u Europi".
ŽENEVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel zauzela se u srijedu na Forumu u Davosu za smanjivanje političkih i birokratskih prisila koje opterećuju gospodarstvo, kako bi se Njemačkoj omogućilo da "preuzme svoje odgovornosti u Europi".

Angela Merkel rekla je da "politički svijet treba intervenirati u točno vrijeme i povući se u potrebnom trenutku". "Mislim da trebamo više slobode, manevarskog prostora za djelovanje", rekla je u govoru kojim je službeno počeo Svjetski gospodarski forum.

Nabrojavši potrebne reforme u Njemačkoj, posebice financijske i proračunske, ona je izrazila žaljenje što se njezina zemlja stalno zadužuje na teret budućih generacija. "To je moralno nedopustivo".

"Moramo nešto učiniti: kao najveće gospodarstvo u Europi, moramo to učiniti na sebi svojstven način", dodala je.

Ona je također odredila da je potrebna "reorganizacija federalne strukture za poboljšanje i ubrzanje procesa odlučivanja" kako bi "poduzetnici mogli biti sigurni u dugoročnu pouzdanost donijetih odluka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙