FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast GfK indeksa povjerenja potrošača u Njemačkoj

BERLIN, 28. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Novi dokaz jačanja oporavkanjemačkog gospodarstva jest još jedan ključni gospodarski pokazatelj -GfK indeks potrošačkog povjerenja, pokazavši rast u prosincu anjegovo se daljnje poboljšanje očekuje i u siječnju.
BERLIN, 28. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Novi dokaz jačanja oporavka njemačkog gospodarstva jest još jedan ključni gospodarski pokazatelj - GfK indeks potrošačkog povjerenja, pokazavši rast u prosincu a njegovo se daljnje poboljšanje očekuje i u siječnju.

Potrošački indeks uvećan je u prosincu na 3,4 nakon 3,3 u studenome, objavila je u svojem priopćenju tvrtka za istraživanje tržišta Gfk sa sjedištem u Nurembergu.

Uz rast povjerenja u novu vladu na čelu s kancelarkom Angelom Merkel očekuje se rast potrošačkog indeksa u siječnju na 3,8 bodova, dodaje GfK u svojem priopćenju navodeći kao razloge snažan rast planova velikih kupovina u novoj godini.

Porast indeksa GfK-a uslijedio je nakon sličnih poboljšanja u pomno praćenim indeksima Ifo i ZEW. GfK spomenuti mjesečni indeks dobiva ispitivanjem provedenim na 2.000 potrošača.

Analitičari su podigli svoje procjene rasta njemačkog gospodarstva za 2006. s jedan na 1,5 do 1,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙