FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankete pokazuju zadovoljstvo kancelarkom Merkel

BERLIN, 22. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iz ankete objavljene u nedjeljuvidi se da je nakon mirnoga početka rada nove vlade popularnost novenjemačke kancelarke Angele Merkel narasla na razinu koju njeziniprethodnici nikad nisu dosegnuli.
BERLIN, 22. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iz ankete objavljene u nedjelju vidi se da je nakon mirnoga početka rada nove vlade popularnost nove njemačke kancelarke Angele Merkel narasla na razinu koju njezini prethodnici nikad nisu dosegnuli.

Oko 85 posto Nijemaca želi da konzervativna čelnica Merkel "igra važnu ulogu" u budućnost, vidi se iz ankete koju je objavio tjednik Der Spiegel, a proveo institut TNS Infratest.

U odnosu na slično ispitivanje provedeno u listopadu, zabilježen je porast od 22 posto. Merkel je tada, nakon neriješenoga rezultata parlamentarnih izbora sudjelovala u dugotrajnim koalicijskim pregovorima sa socijaldemokratima svoga prethodnika Gerharda Schroedera .

Prema Spiegelu, ni Schroeder ni njegov konzervativni predstavnik Helmut Kohl nisu nikad uživali toliku podršku kao Merkel sada.

Za sedmogodišnje vlasti Schroeder je redovito po popularnosti bio iza svoga ministra vanjskih poslova Joschke Fischera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙