FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada odobrila plan za poticanje ulaganja

BERLIN, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka je vlada u srijeduodobrila paket mjera za poticanje ulaganja vrijedan 25 milijardi eurakoji bi trebao ojačati rast njemačkog gospodarstva i zapošljavanje unajvećem europskom gospodarstvu, objavili su vladini dužnosnici.
BERLIN, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka je vlada u srijedu odobrila paket mjera za poticanje ulaganja vrijedan 25 milijardi eura koji bi trebao ojačati rast njemačkog gospodarstva i zapošljavanje u najvećem europskom gospodarstvu, objavili su vladini dužnosnici.

Kancelarka Angela Merkel predstavila je prošlog tjedna program koji je dogovoren u okviru prošlogodišnjih pregovora o koaliciji a predviđa povećane porezne olakšice za ulaganja kompanija u strojeve te provođenje mjera potpore građevinarstvu, istraživanju i razvoju kao i financijsku pomoć parovima za zasnivanje obitelji.

Spori gospodarski rast godinama je blokirao Njemačku, podižući stopu nezaposlenosti i proždirući vladina sredstva te kočeći europsko gospodarstvo u cjelini.

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj iznosi 11,1 posto i bila je jedan od uzroka poraza bivšeg kancelara Gerharda Schroedera na izborima održanim u rujnu prošle godine.

Nova vlada očekuje da će rast BDP-a u 2005. porasti za oko jedan posto u usporedbi s 1,6 posto u 2004., dok bi u 2006. trebao dosegnuti stopu od 1,6 do 1,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙