FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljen optimizam američkih ulagača oko korporativnih zarada

NEW YORK, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Snažne zarade on-lineaukcijske kompanije eBay te proizvođača čipova Advanced Micro Devicesaoživjele su optimizam ulagača u četvrtak na američkim burzama okokorporativnih zarada.
NEW YORK, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Snažne zarade on-line aukcijske kompanije eBay te proizvođača čipova Advanced Micro Devicesa oživjele su optimizam ulagača u četvrtak na američkim burzama oko korporativnih zarada.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 0,24 posto, na 10.881 bod. Tehnološki Nasdaq indeks ojačao je gotovo jedan posto, na 2.301 bod. Njegova vrijednost porasla je nakon dan ranije zabilježene oštre korekcije uslijed lošijih poslovnih rezultata tehnoloških lidera Yahooa i Intela.

"Čini mi se da su analitičari bili previše optimistični oko zarada nekih kompanija, a one su, nažalost, prve izvijestile o poslovnim rezultatima", rekao je John Augustine, investicijski strateg pri Fifth Third Asset Managementu.

Dionica eBaya poskočila je 5,2 posto nakon što je kompanija izvijestila o snažnoj zaradi u zadnjem lanjskom tromjesečju, što je potaknulo i podizanje investicijskog rejtinga njezinim dionicama.

Dionica, pak, drugog po veličini svjetskog proizvođača čipova Advanced Micro Devicesa dobila je 8,7 posto na vrijednosti, najavivši dobre procjene poslovanja za prvo tromjesečje. To je potaknulo kupovine dionica i ostalih proizvođača čipova, koje su u prosjeku dobile 3,1 posto na vrijednosti.

Dionice zabavljačke industrije Walt Disney također su oštro porasle, za 4,1 posto, po objavi u Wall Street Journalu da je ta kompanija u ozbiljnim pregovorima o stjecanju vlasništva nad Pixar Animation Studiosu.

Vrijednosti europskih burzovnih indeksa također su ojačale u četvrtak, potaknute poskupljenjem dionica rudarskih kompanija uslijed rekordnih cijena kovina. Londonski Ftse indeks poskočio je pola posto, na 5.693 boda. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,7 posto, na 5.431 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙