FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Studija izvedivosti plana razvoja vukovarske luke

VUKOVAR,17. siječnja 2006.(Hina) - Studiju izvedivosti plana razvojavukovarske luke danas je u vukovarskoj Kapetaniji u ime njemačketvrtke Dohr Capital, koja ju je izradila, predstavio Hans Peter Dohr,ocijenivši kako ta luka uz ulaganja može znatno povećati promet.
VUKOVAR,17. siječnja 2006.(Hina) - Studiju izvedivosti plana razvoja vukovarske luke danas je u vukovarskoj Kapetaniji u ime njemačke tvrtke Dohr Capital, koja ju je izradila, predstavio Hans Peter Dohr, ocijenivši kako ta luka uz ulaganja može znatno povećati promet.

Autori Studije predviđaju kako bi do 2015. vukovarska luka mogla prekrcavati 2,5 milijuna tona razne robe, a do 2035. čak šest milijuna na godinu, za što bi u 20-ak godina u njezin razvoj trebalo uložiti oko 60 milijuna eura.

Predstavljanju Studije, osim predstavnika grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Lučke uprave, Agencije za plovne putove i Luke, nazočili su i ministar mora turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i državni tajnik za more Branko Bačić.

Ministar Kalmeta najavio kako će se u idućih pet godina u proširenje luke uložiti 25 milijuna eura, od čega će 15 milijuna izdvojiti država a 10 milijuna vukovarska luka. Također je najavio početak izgradnje višenamjenskog kanala Dunav - Sava, koji bi se od Vukovara preko Vinkovaca u dužini od 60 kilometara protezao do rijeke Save nedaleko od Slavonskog Šamca.

"Ova Vlada će početi gradnju kanala Dunav - Sava, projekt važan ne samo za Slavoniju nego i za Hrvatsku", ocijenio je Kalmeta, dodavši kako će Vlada uskoro objaviti model gradnje, u što će po procjenama biti uloženo oko 4,5 milijarde kuna.

Ministar Kalmeta u Luci je nazočio i puštanju u rad lučke rasvjete ukupne vrijednosti 550.000 kuna, a u Kapetaniji otvorenju centra VTS-a za praćenje brodova.

Po riječima Damira Obada, službenika Centra, VTS će znatno utjecati na sigurnost plovidbe Dunavom jer može pratiti brodove, putnike i teret te pružati logističku potporu Luci, otpremništvima i MUP-u. Dodao je kako je VTS u cijelosti hrvatski proizvod, za kupnju kojega već postoji zanimanje i iz inozemstva.

U Hrvatskom veslačkom klubu u Vukovaru danas je rad počela Agencija za plovne putove unutarnjih voda, osnovana prije dvije godine, a sjedište joj je bilo u Zagrebu. Agencija se bavi obilježavanjem, održavanjem i izgradnjom riječnih plovnih putova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙