FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Vlada RS zamrznula odluku o pomoći haškim pritvorenicima

BANJA LUKA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske u petakje službeno priopćila kako je stavila moratorij na vlastitu odluku omaterijalnoj pomoći obiteljima i osobama iz RS koje se nalaze upritvoru Haškog suda (ICTY).
BANJA LUKA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske u petak je službeno priopćila kako je stavila moratorij na vlastitu odluku o materijalnoj pomoći obiteljima i osobama iz RS koje se nalaze u pritvoru Haškog suda (ICTY).

"Vlada RS odlučila se na ovaj korak zbog brojnih reakcija nevladinih organizacija i drugih institucija na njezinu odluku od 22. prosinca da se pomogne haškim optuženicima i njihovim obiteljima", priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću vlade RS.

Prema ovoj odluci, haški pritvorenici iz RS imaju pravo na stalnu novčanu pomoć u visini dvije prosječne plaće, a njihove obitelji u iznosu jedne prosječne plaće zaposlenih u RS u prethodnoj godini.

Vlada RS se također obavezala snositi troškove povratnih avio-karata članovima najuže obitelji uhićenika dva puta godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙