FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završile vukovarske adventske svečanosti

VUKOVAR,18. prosinca 2005.(HINA) - Božičnim koncertom HRT-a "Tiha noć uVukovaru" te paljenjem četvrte svijeća na Vukovarskom adventskomvijencu, u Vukovaru su večeras završile Vukovarske adventskesvečanosti, koje su se ove godine održavale pod nazivom "Vukovar -ogledalo Božića".
VUKOVAR,18. prosinca 2005.(HINA) - Božičnim koncertom HRT-a "Tiha noć u Vukovaru" te paljenjem četvrte svijeća na Vukovarskom adventskom vijencu, u Vukovaru su večeras završile Vukovarske adventske svečanosti, koje su se ove godine održavale pod nazivom "Vukovar - ogledalo Božića".

Na božičnom koncertu "Tiha noć u Vukovaru", održanom u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, najljepše božične pjesme izveo je Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda i uz nastup brojnih solista, tamburaških sastava i Dječjeg zbora "Vukovarski golubići".

"Svim Hrvatima i svim ljudima dobre volje, šaljemo iskru mira jer je živimo ovdje u Vukovaru, kao i svima majkama koje još uvijek traže svoga sina. Vukovar živi i diše mirom. Šaljemo zraku svjetlosti, srca i mira i našima u tamnicama Europe", poručio je u obraćanju na završetku božičnog koncerta gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Zlatko Špehar.

Nakon koncerta, četvrtu svijeću na Vukovarskopm adventskom vijencu zapalio je sin nestalog hrvatskog branitelja Drage Križana, Davor Križan.

Vukovarske adventske svečanosti već sedmu godinu organizira vukovarski Gradski muzej, u suradnji s vukovarskim Franjevačkim samostanom.

Tijekom četiri adventska tjedna, u kojima su se održavale Vukovarske adventske svečanosti, tradicijske običaje vezane uz adventsko vrijeme i Božić prikazali su članovi kulturno-umjetničkih društava iz Vukovarsko-srijemske županije te s područja Baranje, Varaždina i Turopolja.

Održan je i koncert Hrvatskog komornog orkestra te Večer s velikanima hrvatskog glumišta, a po prvo puta upriličene su i žive jaslice Zajednice Cenacolo iz Šarengrada koje su prikazane tijekom sva četiri tjedna Adventa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙