FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran će organizirati konferenciju o holokaustu

TEHERAN, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iran čiji je predsjednikizjavio da je holokaust "mitska priča", objavio je u nedjelju da ćeorganizirati znanstvenu konferenciju koja bi trebala istražiti dokazeu vezi postojanja i opsega istrebljenja Židova u nacističkojNjemačkoj.
TEHERAN, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iran čiji je predsjednik izjavio da je holokaust "mitska priča", objavio je u nedjelju da će organizirati znanstvenu konferenciju koja bi trebala istražiti dokaze u vezi postojanja i opsega istrebljenja Židova u nacističkoj Njemačkoj.

"Čudan je to svijet. Može se raspravljati o svemu samo ne holokaustu. Iransko ministarstvo vanjskih poslova namjerava održati konferenciju o znanstvenim aspektima holokausta i njegovih posljedica", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi na konferenciji za novinar.

Asefi nije otkrio kada će se i gdje planirana konferencija održati, niti je želio govoriti o sudionicima konferencije.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je potkraj prošle godine da je holokaust "puki mit" i pozvao na uništenje Izraela, izazvavši tako pravu bujicu osuda iz cijelog svijeta.

Nešto ranije ovog mjeseca je Udruženje muslimanskih novinara već predložilo organiziranje konferencije o holokaustu. Asefi je međutim kazao da nije upoznat s tom najavom Udruženja muslimanskih novinara i da konferenciju koju je on najavio planira i organizira isključivo iransko ministarstvo vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙