FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bayern - Persepolis Tehran 2:1

TEHERAN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemački nogometni prvakBayern Munchen pobijedio je u prijateljskom susretu u Teherenu pred50.000 gledatelja iransku momčad Persepolis 2:1 (2:1).
TEHERAN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemački nogometni prvak Bayern Munchen pobijedio je u prijateljskom susretu u Teherenu pred 50.000 gledatelja iransku momčad Persepolis 2:1 (2:1).

Iranci su poveli pogotkom Ansariana u 26. minuti. Bayern je izjednačio pogotkom Michaela Ballacka u 35. minuti, dok je pobjednički pogodak za goste postigao Guerrero u posljednjoj minuti prvog dijela.

Iranci su gostovanje jedne od najuglednijih europskih momčadi u Teherenu iskoristili za veliki političku promociju i to u trenucima dok Iranu prijete sankcije jer je nastavio svoje nuklearne aktivnosti. Iran je početkom tjedna skinuo pečate sa svojih nuklearnih postrojenja i nastavio nuklearna istraživanja, za koja je Međunarodnom agencijom za atomsku energiju ustvrdila da obuhvaćaju i obogaćivanje urana.

"Ova utakmica nije samo veliki sportski događaj, već ona ima i političko značenje. Nijemci su svojim dolaskom u našu zemlju poslali svijetu poruku," kazao je iranski dopredsjednik Mohammad Aliabadi.

Međutim, u taboru bavarske momčadi odbili su insinuacije kako ova utakmica ima političku pozadinu. "Naše gostovanje u Teheranu ima samo sportski značaj i nema nikakve veze s politikom," kazao je kapetan Bayerna, Oliver Kahn, dok se sportski direktor Uli Hoeness obračunao s kritikama iz domovine, zašto je Bayern uopće u ovom trenutku gostovao u Iranu.

"Naše gostovanje možemo nazvati mirovnom misijom. nalazimo se na pripremama u Dubaiju i bilo nam je zgodno skoknuti do Teherana. Bojkot sportskih događaja neće riješiti političke probleme," kazao je Hoeness.

Nastavak nuklearne aktivnosti nije prvi "grijeh" zbog kojeg se Iran u posljednje vrijeme našao na udaru međunarodne zajednice. Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad nedavno je pozvao na "brisanje" Izraela za zemljopisne karte svijeta, a potom je i holokaust nazvao mitom što ga je proizveo zapadni svijet. Nakon njegova istupa brojne političke stranke predložile su da se Iranu zabrani nastup na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙