FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rafsandžani: Iran treba izbjegavati palestinsko pitanje

TEHERAN, 20. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Bivši iranski predsjednikAkbar Hašemi Rafsandžani u utorak je izjavio da bi Iran trebao početiizbjegavati uplitati se u bliskoistočna pitanja posebno ona vezana zapalestinske teritorije.
TEHERAN, 20. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Bivši iranski predsjednik Akbar Hašemi Rafsandžani u utorak je izjavio da bi Iran trebao početi izbjegavati uplitati se u bliskoistočna pitanja posebno ona vezana za palestinske teritorije.

"Iran ne zanima pustolovnost, nego, baš suprotno, uklanjanje svih napetosti u regiji i vjeruje da sve odluke vezane za Palestinu moraju donositi sami Palestinci", rekao je Rafsandžani.

Rafsandžani, koji još uvijek ima značajnu ulogu u iranskom političkom životu, dodao je da Iran nikada nije "fizički bio upleten" na Bliskom istoku, nego je samo duhovno i humanitarno pružao potporu palestinskom narodu.

Prošlotjedne izjave sadašnjeg iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada o Izraelu ne samo da su izazvale osudu u cijelom svijetu, nego su povećale strahove da bi Iran mogao postati vojna prijetnja izraelskoj državi.

Umjereni Rafsandžani, koji je poražen na predsjedničkim izborima od Ahmadinedžada, protivi se radikalnoj politici sadašnjeg iranskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙