FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran upozorio EU da ne postavlja "pretjerane zahtjeve"

TEHERAN, 18. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskogministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi u nedjelju je upozorioEuropljane da ne postavljaju "pretjerane zahtjeve" zbog kojih bi moglipropasti pregovori Irana i trojke EU, zakazani za 21. prosinca.
TEHERAN, 18. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi u nedjelju je upozorio Europljane da ne postavljaju "pretjerane zahtjeve" zbog kojih bi mogli propasti pregovori Irana i trojke EU, zakazani za 21. prosinca.

"Uspjeh idućeg sastanka ovisi o ponašanju Europljana i tome da ne postavljaju pretjerane zahtjeve", rekao je Asefi na konferenciji za novinare.

"Razgovarat će se o načinima kako priznati Iranu pravo na obogaćivanje urana. Priznaju li Europljani Iranu to pravo, neće biti razloga za zabrinutost", dodao je.

Na istoj je konferenciji Asefi rekao kako bi Zapad morao biti tolerantniji prema stajalištima iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, ustvrdivši kako su njegova stajališta o Holokaustu stvar za akademsku raspravu.

Ahmadinedžad je prošlog tjedna rekao kako je Holokaust mit i predložio Izraelu da se preseli u Njemačku ili na Aljasku, što je izazvalo osude u svijetu.

"Predsjednikova izjava je akademsko pitanje. Reakcija Zapada pokazuje njegovu stalnu potporu cionistima", rekao je.

"Zapadnjaci su navikli voditi monolog, ali bi trebali naučiti slušati drukčija stajališta", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙