FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran pozvao na razgovore o nuklearnom programu ali ne želi popustiti

TEHERAN, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju rekaoda je diplomacija jedini način da se riješi spor oko njegovognuklearnog programa ali i da neće odustati od svoje odluke da nakondvogodišnjeg prekida nastavi nuklearna istraživanja što je izazvalooštre kritike u svijetu.
TEHERAN, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju rekao da je diplomacija jedini način da se riješi spor oko njegovog nuklearnog programa ali i da neće odustati od svoje odluke da nakon dvogodišnjeg prekida nastavi nuklearna istraživanja što je izazvalo oštre kritike u svijetu.

"Diplomacija je jedini jasan odgovor na sadašnje stanje", rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi na tjednoj konferenciji za tisak dodavši da "nema pravnih osnova da se Iran prijavi Vijeću sigurnosti UN-a". "No, ako se to i dogodi, Iran se toga ne plaši", rekao je Asefi.

Glede sastanka posvećenog slučaju iranskog nuklearnog programa kojem će u ponedjeljak domaćin biti Velika Britanija, Asefi je rekao da se na njemu treba izbjegavati prijeteći govor prema Iranu. Na sastanku će o iranskom nuklearnom programu razgovarati dužnosnici ministarstava vanjskih poslova Sjedinjenih Država, Rusije, Kine i skupine E3 - Njemačke, Francuske i Britanije.

"Sigurno će biti postignuti bolji rezultati ako se okrene pregovorima uz uzajamno poštovanje nego govoru prijetnji i zastrašivanja", rekao je Asefi.

"Odluka Irana da nastavi svoje aktivnosti na nuklearnom istraživanju ne može se promijeniti", rekao je Asefi. "Mi smo spremni za pregovore a na Europljanima je izbor koliko će logično na to dogovoriti. Logičan pristup u tom pitanju bio bi u korist Europljana", rekao je među ostalim Asefi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙