FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet - Angela Merkl brani iranske nogometaše

BERLIN, 1. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Svojim posljednjim izjavamairanski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izazvao je negodovanje iprosvjede međunarodne zajednice. Nakon što je pozvao na "brisanje"Izraela za zemljopisne karte svijeta i kada je holokaust nazvao mitomšto ga je proizveo zapadni svijet brojne političke stranke predložilesu da se Iranu zabrani nastup na predstojećem Svjetskom nogometnomprvenstvu u Njemačkoj.
BERLIN, 1. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Svojim posljednjim izjavama iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izazvao je negodovanje i prosvjede međunarodne zajednice. Nakon što je pozvao na "brisanje" Izraela za zemljopisne karte svijeta i kada je holokaust nazvao mitom što ga je proizveo zapadni svijet brojne političke stranke predložile su da se Iranu zabrani nastup na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.

Međutim, njemačka kancelarka, Angela Merkel smatra kako iranski nogometaši nisu krivi za istupe svog predsjednika i kako bi suspenzija iranske reprezentacije bio pogrešan potez.

"Iranski igrači ne mogu snositi krivnju za istupe predsjednika Ahmadinedžada. Bilo bi pogrešno njih kazniti i zbog toga sam skeptična prema toj ideji," izjavila je Angela Merkel.

Zbog izjava iranskog predsjednika nacionalna reprezentacija, koju vodi hrvatski nogometni stručnjak Branko Ivanković, u posljednje vrijeme ima velikih problema s organizacijom pripremnih utakmica jer je već nekoliko reprezentacija odbilo odmjeriti snage s Iranom.

Na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj Iran će igrati u skupini D zajedno s Meksikom, Angolom i Portugalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙