FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski dužnosnik predlaže povjerenstvo za pitanje holokausta

TEHERAN, 23. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jedan je iranski dužnosnik upetak zatražio osnivanje povjerenstva koje bi razjasnilo stvarnerazmjere holokausta, objavila je iranska novinska agencija Fars.
TEHERAN, 23. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jedan je iranski dužnosnik u petak zatražio osnivanje povjerenstva koje bi razjasnilo stvarne razmjere holokausta, objavila je iranska novinska agencija Fars.

"(Iranski predsjednik Mahmud) Ahmadinedžad želi da europske vlade dopuste zapadnim znanstvenicima objavljivanje svojih istraživanja o holokaustu", rekao je Mohammad-Ali Ramin, voditelj Društva za zaštitu prava muslimanskih manjina na Zapadu.

"Ahmadinedžad bi zato morao predložiti ustanovljavanje jednoga međunarodnog povjerenstva za razjašnjavanja stvarnih razmjera holokausta", dodao je Ramin. Ni iranski predsjednik ni vlada još nisu reagirali na taj prijedlog.

Ahmadinedžad je sredinom prosinca u svojim izjavama višekratno izrazio sumnju u holokaust, te je iznio prijedlog da se Židove preseli u Europu, ako su Europljani doista u Drugome svjetskom ratu skrivili masakr Židova. Te su izjave naišle na opću osudu međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙