FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: normaliziran uvoz plina iz Rusije

ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - INA Naftaplin izvijestio je danas daje sinoć, iza 22 sata, normaliziran uvoz ruskog plina, nakon što jeuvoz bio smanjen zbog sukoba Rusije i Ukrajine oko cijene plina.
ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - INA Naftaplin izvijestio je danas da je sinoć, iza 22 sata, normaliziran uvoz ruskog plina, nakon što je uvoz bio smanjen zbog sukoba Rusije i Ukrajine oko cijene plina.

Uvoz ruskog plina sinoć je normaliziran i uvozi se ugovorenih 131.000 prostornih metara na sat, ističu iz Naftaplina, a potvrdili su i u Ministarstvu gospodarstva.

No, iz Naftaplina i dalje apeliraju na racionalnu potrošnju plina i štednju.

Podsjećaju, naime, da je teško predvidjeti daljni razvoj događaja između Ukrajine i Rusije.

Trenutno stanje u plinoopskrbnom sustavu ocjenjuju stabilnim, s obzirom i na zadovoljavajuće vremenske uvjete.

Iz Naftaplina podsjećaju da apsolutni prioritet u opskrbi ima široka potrošnja, da su velikim potrošačima već reducirane isporuke, pa su od jučer prepolovljene isporuke plina Hrvatskoj elektroprivredi, koja umjesto dosadašnjih 80.000 kubika, dobiva 40.000 kubika na sat, a od sredine prosinca plin se ne isporučuje ni kutinskoj Petrokemiji koja je u redovnom remontu do sredine siječnja.

Iz Naftaplina također ističu kako je domaća proizvodnja prirodnog plina maksimalna, 190.000 prostornih metara, a uz uvoz 131.000 kubika ruskog plina, potrebe se zadovoljavaju i odgovarajućim količinama iz podzemnog skladišta Okoli.

Nakon što je Moskva sinoć obećala povećati isporuke plina europskim državama koje su zabilježile nestašicu i smanjenje uvoza ruskog plina za oko trećinu, sinoć je normalizirana opskrba i u drugim zemljama.

Tako su, uz Hrvatsku, i Slovenija, Austrija i Mađarska već izvijestile o normalizaciji uvoza ruskog plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙