FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV-u normalizirane isporuke plina

BEČ, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Austrijski naftni i plinski gigantOMV u utorak je objavio da je uvoz prirodnog plina iz Rusije, koji jebio smanjen zbog sukoba Rusije i Ukrajine oko cijene plina, upotpunosti obnovljen.
BEČ, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Austrijski naftni i plinski gigant OMV u utorak je objavio da je uvoz prirodnog plina iz Rusije, koji je bio smanjen zbog sukoba Rusije i Ukrajine oko cijene plina, u potpunosti obnovljen.

"Primamo punu uslugu iz Rusije", izjavio je generalni direktor OMV-a Wolfgang Ruttensdorfer na austrijskoj televiziji. "Uvjeren sa da su najveći problemi iza nas".

U ponedjeljak je taj najveći energetski koncern u središnjoj Europi objavio da je uvoz ruskog prirodnog plina preko Ukrajine smanjen za trećinu.

Moskva je obećala da će povećati isporuke plina europskim državama koje su zabilježile nestašicu tog energenta zbog sniženog tlaka u plinovodima koji transportiraju plin preko Ukrajine, dok se obje države optužuju međusobno za nedostatnu opskrbu europskih klijenata.

U susjednoj Mađarskoj u utorak je potvrđeno da je u ponedjeljak navečer isporuka plina normalizirana na ukrajinskoj i austrijskoj granici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙