FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL potvrdio normalizirane isporuke plina

BUDIMPEŠTA, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Opskrba prirodnim plinom kojise uvozi iz Rusije ponovno je na normalnim razinama, izvijestila je uutorak mađarska naftna i plinska kompanija MOL.
BUDIMPEŠTA, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Opskrba prirodnim plinom koji se uvozi iz Rusije ponovno je na normalnim razinama, izvijestila je u utorak mađarska naftna i plinska kompanija MOL.

"Rusija nas opskrbljuje s punim iznosom dogovorenim u našim ugovorima", izvijestio je glasnogovornik MOL-a Sandor Kantor. Dodao je također da je kompanija uvjerena da više neće biti rezanja opskrbe.

"Čak i ako se nesporazum između Rusije i Ukrajine nastavi, možemo biti sigurni u naš plin", rekao je Kantor.

Do ponedjeljka navečer plin je početo stizati na mađarske granice s Austrijom i Ukrajinom u dogovorenim količinama, kazao je glasnogovornik mađarskog ministarstva gospodarstva i transporta Gergo Abraham. "Naravno, nastavit ćemo biti pripravni i dalje ćemo pratiti tlak u našim plinovodima", rekao je.

Mađarski ministar gospodarstva Janos Koka planira održati telefonsku konferenciju sa svojim kolegama iz Slovačke, Češke i Poljske kasnije tijekom dana kako bi razradili zajedničko stajalište u nesporazumu oko plina. Zajedničko stajalište planiraju predstaviti ministrima Europske unije u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙