FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena nova škola u Ivanovcima Gorjanskim

ĐAKOVO, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Ivanovcima Gorjanskim pokrajĐakova, selu u kojem živi velik broj pripadnika madžarske zajednice,danas je otvorena nova područna škola u sastavu đakovačke Osnovneškole "Vladimira Nazora".
ĐAKOVO, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Ivanovcima Gorjanskim pokraj Đakova, selu u kojem živi velik broj pripadnika madžarske zajednice, danas je otvorena nova područna škola u sastavu đakovačke Osnovne škole "Vladimira Nazora".

Pritiskom na školsko zvono novu su školu otvorili osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i najstarija Ivanovčanka, 91-godišnja Katarina Kiš.

Osim župana i suradnika svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnik Ivan Drmić, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, predstavnici Zajednice Madžara i drugi.

O važnosti nove škole za Ivanovce Gorjanske govorio je ravnatelj škole Josip Rener.

Prije nego je izgrađena i opremljena nova škola, u što su država i Osječko-baranjska županija uložili 1,7 milijuna kuna, ivanovački osnovci nižih razreda nastavu su pohađali u dotrajaloj montažnoj zgradi koju su od urušenja u nekoliko zadnjih godina spriječili drveni stupovi.

Nastavu u novoj školi pohađat će 41 učenik, a dio polaznika, pripadnika madžarske zajednice, po programu na madžarskom jeziku.

U povodu današnjeg blagdana Sv. Nikole župan Bubalo ivanovačkim učenicima darovao je pakete sa slatkišima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙