FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL: Mađarska opskrba ruskim plinom srezana 40 posto

BUDIMPEŠTA, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters/MTI) - Mađarski uvozprirodnog plina iz Rusije preko Ukrajine smanjen je za više od 40posto, priopćila je mađarska naftna skupina MOL, dodavši da bi tomoglo srezati transport plina prema Srbiji i Bosni u sličnompostotku.
BUDIMPEŠTA, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters/MTI) - Mađarski uvoz prirodnog plina iz Rusije preko Ukrajine smanjen je za više od 40 posto, priopćila je mađarska naftna skupina MOL, dodavši da bi to moglo srezati transport plina prema Srbiji i Bosni u sličnom postotku.

MOL je pozvao velike potrošače da se prebace s potrošnje plina na naftu kao energent.

"Naložili smo određenim elektranama i toplanama da se prebace na naftu kao alternativno gorivo", kazao je direktor odnosa s javnošću kompanije Szabolcs Ferencz.

Ta je mjera poduzeta u skladu sa sporazumima s potrošačima i ne kvalificira se kao restrikcija opskrbe. MOL prodaje plin nekim potrošačima po nižoj cijeni, a zauzvrat oni su se složili koristiti naftu ukoliko je to potrebno, objasnio je Ferencz. Nafta se morala koristiti i ranije, primjerice kada je hladno vrijeme uzrokovalo poteškoće u opskrbi plinom, dodao je.

"MOL ima dovoljno plina u svojim skladištima za opskrbu kućanstava", rekao je Ferencz.

Kompanija još nije primila nikakvu službenu obavijest od Rusije ili Ukrajine, rekao je Ferencz..

Ruski državni monopolist prirodnog plina Gazprom u nedjelju je prekinuo isporuke Ukrajini u ratu oko cijena koji je izbio između dviju zemalja, te je optužio tu zemlju da krade plin koji preko njezinog teritorija ide prema zapadnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙